×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • En lokal lönemodell gör att socialsekreteraren Jenny-Lee Karlsson gillar att jobba i Håbo. Och den är en förklaring till att det är hyfsat enkelt att rekrytera till kommunens socialtjänst, enligt socialchefen Thomas Brandell. Foto: Jonas Malmström

    En lokal lönemodell gör att socialsekreteraren Jenny-Lee Karlsson gillar att jobba i Håbo. Och den är en förklaring till att det är hyfsat enkelt att rekrytera till kommunens socialtjänst, enligt socialchefen Thomas Brandell. Foto: Jonas Malmström

  • Hos Jenny-Lee Karlsson och Thomas Brandell i Håbo har rekryteringsläget förbättrats. Foto: Jonas Malmström

    Hos Jenny-Lee Karlsson och Thomas Brandell i Håbo har rekryteringsläget förbättrats. Foto: Jonas Malmström

Lite lättare hitta personal

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Lokala åtgärder har gjort det enklare att rekrytera ­socialsekreterare och bistånds­handläggare. Det visar en rapport från Vision. Men mer krävs innan läget är okej.

Jenny-Lee Karlsson jobbar heltid som socialsekreterare, men får 110 procent av en heltidslön varje månad. Så har det fungerat i Håbo sedan 2017.

Andra varianter på temat är att jobba 80 procent och få 90 procents lön, eller att jobba 90 procent och få 100 procents lön.

– En bra möjlighet att minska ­­stressen för småbarnsföräldrar, säger hon.

Själv var hon anställd redan innan modellen infördes. Så det var inte av den orsaken hon sökte sig till Håbo.

– Men den har bidragit till att jag stannat kvar.

Exemplet är bara en av många åtgärder kommunerna vidtagit för att underlätta rekryteringen av socionomer. Det ser ut att vara lyckat.

– Vi har visserligen inte tiotals sökande till våra tjänster, men har ändå ett hyggligt rekryteringsläge eftersom vi får behålla vår personal, säger socialchefen Thomas Brandell.

Läget i Håbo speglar resultatet i årets upplaga av Visions socialchefsrapport. Den visar att tendensen från i fjol håller i sig. Det är fortfarande svårt att hitta personal till socialtjänsten, men läget är bättre jämfört med åren närmast före 2017.

Liksom tidigare är det arbetet med barn- och ungdomsärenden som sticker ut. 80 procent av socialcheferna bedömer att det är svårt att rekrytera till de uppgifterna. Dock svarar 20 procent att det är lätt eller i balans. En tydlig förbättring jämfört med 2016 då den andelen var endast fyra procent. Samma sak gäller socialsekreterare till ekonomiskt bistånd och biståndshandläggare: över hälften av socialcheferna bedömer rekryteringsläget som svårt, men de som svarar ”lätt” eller ”balans” har blivit fler.

Kommunernas insatser verkar alltså ge resultat.

Susanne Bergström, socialchef i Örebro, talar om ett gott samarbete med socionomutbildningen, där tidigare praktikanter erbjuds timanställning under sista högskoleterminen, som en lyckad insats. Kommunen har också anställt administrativ personal som avlastar handläggarna samt inrättat tre så kallade transportörstjänster som kan skjutsa både medarbetare och klienter när det behövs.

– Socialsekreteraren slipper köra och kan koncentrera sig på att förbereda sitt ärende, säger hon.

Lysekils socialchef Eva Andersson tror att satsningen på ett faddersystem bidragit till att hon nu räknar med att fasa ut de sista två socionomkonsulterna under hösten.

Men hon pekar också på en omständighet lite vid sidan av kommunens kontroll som en orsak till att det blivit lättare att fylla tjänsterna. Skärpt flyktigpolitik har gjort att socionomer som jobbat med ensamkommande barn kunnat flytta till andra uppgifter.

Men trots förbättringarna visar Visions socialchefsrapport alltså ett fortsatt kärvt personalläge. Både Eva Andersson och Susanne Bergström tycker mer behöver göras för att läget ska förbättras, men tror att kommunerna nu gjort vad de kan. Nu behövs åtgärder på andra nivåer.

– Jag är jättesugen på nya innovationer som olika former av digitalisering, säger Susanne Bergström.

Hon talar om röststyrning för att slippa omständlig dokumentation och bättre uppföljningssystem som kan visa vilka insatser som lyckas.

– Det kan bidra till att yrket blir mer attraktivt. Alla vill utföra ett arbete med god kvalitet.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb