×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Jag har fått ökade befogenheter och chefen är nöjd med min arbetsinsats”, säger kyrkokamreren Agneta Gustavsson som tycker löne­utveckling är okej.  Foto: Alexander von Sydow

    ”Jag har fått ökade befogenheter och chefen är nöjd med min arbetsinsats”, säger kyrkokamreren Agneta Gustavsson som tycker löne­utveckling är okej. Foto: Alexander von Sydow

Kamrerer i ligans topp

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Kyrkokamrerer och ekonomer finns bland de yrkesgrupper som fått de största löneökningarna mellan 2010 och 2017. Under perioden ökade medellönen med 26 procent.

Det visar Tidningen Visions granskning av Svenska kyrkans lönestatistik. De enda som fått högre ökningar är fastighetsförvaltare och komministrar med arbetsledande uppgifter.

Kyrka Löneökning– Ja, jag har haft en bra löneutveckling, med upp till en halv procent över avtalet ibland de senaste åren. Det beror på att chefen är nöjd med min arbetsinsats och att jag fått utökade befogenheter. Jag sitter bland annat med i ledningsgruppen sedan några år tillbaka, säger Agneta Gustavsson, kyrkokamrer i Tysslinge församling i Örebro stift. 

Agneta Gustavsson jobbar fackligt i Vision, bland annat med löneförhandlingar. Hon har ett tips till ekonomer och kamrerer inför nästa lönesamtal.

– Jag brukar uppmana dem att ta upp om de fått nya befogenheter, som om man blivit firmatecknare eller har börjat sköta församlingens bankaffärer, säger Agneta Gustavsson.

Totalt ökade medellönen i Svenska kyrkan med 18 procent mellan 2010 och 2017. Bland de yrken som fick lägst löneökningar finns bland andra fritidsledare och församlingsassistenter. Deras medellöner ökade med 16 procent.  

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum