×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Under ett år arbetade Maryam Al-Azawi på Lejonfastigheter samtidigt som hon pluggade till högskoleingenjör. Foto: Lasse Hejdenberg

    Under ett år arbetade Maryam Al-Azawi på Lejonfastigheter samtidigt som hon pluggade till högskoleingenjör. Foto: Lasse Hejdenberg

”Jag ville få in en fot”

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Studentmedarbetaren Maryam Al-Azawi råder andra att ta chansen att bli studentmedarbetare.

Sedan 2014 har Linköpings kommun anställt studentmedarbetare som går sista året på universitetet. Det är en möjlighet att få arbetslivserfarenhet och arbetstiden motsvarar ungefär 20 procent.

En av dem som fått chansen är Maryam Al-Azawi. Under sista året på högskoleingenjörsprogrammet i byggnadsteknik vid Linköpings universitet arbetade hon på det kommunala bostadsbolaget Lejonfastigheter.

– Jag ville få in en fot i byggbranschen och se hur folk jobbar. Eftersom vi har dåligt med praktik på min utbildning var det här ett perfekt alternativ.

Första tiden jobbade hon med nybyggnadsprojekt. Maryam Al-Azawi följde med projektledaren och var med på byggmöten och slutbesiktningar.

Därefter arbetade hon med drift och dokumentation, och har granskat och arkiverat ritningar och skötselinstruktioner.

– Det var väldigt lärorikt. I skolan har vi studerat hela byggprocessen, nu fick jag se hur den fungerar i verkligheten, säger Maryam Al-Azawi, som efter examen har fått jobb på heltid på Lejonfastigheter fram till oktober. 

Intresset för att bli studentmedarbetare har växt stadigt, berättar Faiz Jaber, personalstrateg i Linköpings kommun och ansvarig för verksamheten.

– Det beror på att folk både på universitetet och på arbetsplatserna har visat ett enormt engagemang, säger han.

Bara kör! Så lyder Maryam Al-Azawis råd till andra studenter:

– Om man inte trivs kan man alltid hoppa av, det är bara en månads uppsägningstid.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb