×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Här är lönen högst

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Det kan skilja mycket i lönekuvertet beroende på var i landet man jobbar, trots att man har samma jobb. Det visar Tidningen Visions sammanställning av lönerna i stiften i de yrken där Vision har flest medlemmar.

Diakoner i Luleå har till exempel en medellön på 31 000 kronor i månaden medan lönen i Stockholm är 34 700 kronor. För kamrerer/ekonomer är skillnaden ännu större. Högst är medellönen i Härnösands stift med 44 000 kronor och lägst i Karlstad med 35 700 kronor.

Stockholms stift har högst sammanlagd medellön för alla yrkesgrupper med 32 600 kronor. Uppsala kommer på andra plats med 32 400. Där har också lönerna ökat mest.

Claes-Håkan Jansson, ordförande i Visionsavdelningen i Uppsala stift, är inte förvånad över att löneutvecklingen varit bra.

– Jag tror att det har att göra med stora sammanslagningar vi har haft i Ljusdal och Roslagen. Tidigare var löneläget mycket skiftande men där slantade man upp lite extra, säger han.

Klicka här för att se alla lönerna.

Claes-Håkan Jansson säger att han har en bra dialog med arbetsgivarna och att de allra flesta har en ambition att deras anställda ska ha en bra lön.

Stiften med lägst medellöner är Karlstad, Linköping och Skara.

Paul Henriksson, Visions ordförande i Karlstad stift, tror att det delvis beror på att en stor del av stiftet ligger i glesbygd och att personalomsättningen är låg.

–Det är många små arbetsplatser med stora avstånd, folk är inte beredda att börja pendla långa avstånd för att få upp lönen några hundralappar. Reskostnaden äter då snabbt upp mellanskillnaden. Lönerna är inte heller särskilt höga i centralorten Karlstad, snarare tvärt om, säger han.

Klicka här för att se alla lönerna här.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb