×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Joakim Jonsson, driftchef på kultur- och samhällsserviceförvaltningen i Söderhamns kommun.

    Joakim Jonsson, driftchef på kultur- och samhällsserviceförvaltningen i Söderhamns kommun.

Är ni energieffektivast i hela landet?

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Fem frågor till Joakim Jonsson, driftchef på kultur- och samhällsserviceförvaltningen i Söderhamns kommun.

– Det finns andra kommuner som också gjort stora energieffektiviseringar, men vi ligger nog topp tre i alla fall. Jag tror att vårt projekt är det mest omfattande i Europa. Kommunen och fastighetsbolaget satsar 300 miljoner kronor.

Det är mycket pengar – blir det en lönsam investering?

– Vi gick plus redan första året. Energibesparingarna är större än kostnaderna.

Varför gör ni denna satsning?

– För att spara energi och nå det miljömål som Söderhamns kommun har satt upp. Vi ska göra kommunens fastighetsbestånd fossilfritt, ingen mer olje- eller pelletseldning. I stället för att slösa pengar på energi, höjer vi standarden på våra fastigheter och får bland annat ett bättre inomhusklimat. 

– Konkret byter vi ut energislösande utrustning. Vi installerar ledbelysning, värmepumpar och vattensparfunktioner på kranar och toaletter och trimmar in våra byggnader så att de fungerar så optimalt som möjligt.

Klarar ni målet att spara 20 procent av energiförbrukningen till 2020?

– Absolut, jag tror faktiskt att vi kommer spara ytterligare någon procentenhet.

Finns det någon energitjuv kvar att sätta tänderna i?

– Man kan alltid göra mer, till exempel fönsterbyten och tilläggsisolera, men största utmaningen är att ändra folks beteenden. Allt ifrån att släcka lyset oftare och stänga av datorn när man går hem på kvällen till att använda mindre vatten.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Joakim Jonsson

Titel: Driftchef på kultur- och samhällsserviceförvaltningen i Söderhamns kommun.
Ålder: 47 år.
Familj: Tre barn.
Bor: Villa i Söderhamn.
Gör på fritiden:  Åker ut till skärgårdsstället.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb