×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Enid Egestad, Visionombud och skyddsombud inom Ambea-koncernen. Foto: Rickard Kilström

    Enid Egestad, Visionombud och skyddsombud inom Ambea-koncernen. Foto: Rickard Kilström

Enid vågade bryta ny mark på jobbet

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018.

”För att jag gillar utmaningar.” Så lyder Enid Egestads korta svar på frågan varför hon ville bli ombud för tre år sedan.

Privata företaget Ungstöd i Stockholm AB, som jobbar med sociala insatser på uppdrag av socialtjänsten, hade just köpts upp av omsorgskoncernen Ambea. Plötsligt kom en strid ström av riktlinjer, policys och möten, men ändå var det oklart för de anställda hur besluten egentligen fattades.

Förvirringen bredde ut sig. Det var läge för ungdomshandledaren Enid Egestad att ta ett steg framåt och bli facklig.

Men det var inget välsmort maskineri hon klev in i. Här fanns inget tidigare Vision-ombud eller skyddsombud att rådfråga, ingen upparbetad struktur för hur fackligt arbete ska bedrivas.

– Det är som att starta en verksamhet helt från grunden. Kunskapen om arbetsmiljöarbete och arbetsrätt är låg på sina håll, även bland chefer. Och även om det finns avtal och lagar är det inte säkert att de omsätts i praktiken.

Enid Egestad sticker inte under stol med att det har varit tuffa år. Att bryta ny mark på en liten arbetsplats inom ett av Nordens största omsorgsföretag kostar på. Särskilt om man inte har en minut facklig tid.

Men uppmaningen till andra som funderar på att räcka upp handen på ett medlemsmöte är trots allt – ta chansen!

– Är man nyfiken och vill bidra till en positiv utveckling är det världens roligaste uppdrag. Mitt råd är att gå så många utbildningar som möjligt och ta hjälp av Vision om man hamnar i svåra situationer. Annars kan det bli väldigt ensamt.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Enid Egestad, 32 år

Uppdrag: Vision-ombud och skyddsombud inom Ambea-koncernen.
Yrke: Ungdomsbehandlare.
Arbetsplats: Ungstöd i Stockholm.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb