×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anjelica Johansson är ett av två ungdomsombud i Linköpings kommun. Hon och hennes kollega ska vara länken mellan unga och politiker/­tjänstepersoner.  
Foto: Lasse Hejdenberg

    Anjelica Johansson är ett av två ungdomsombud i Linköpings kommun. Hon och hennes kollega ska vara länken mellan unga och politiker/­tjänstepersoner. Foto: Lasse Hejdenberg

Varför gör kommunen en podd för unga?

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018. Anjelica Johansson, ungdomsombud i Linköpings kommun.

– För att vi som ungdomsombud i Linköpings kommun vill nå ut på ytterligare ett sätt. Det är en del av vårt arbete med att öka ungdomars inflytande och delaktighet, och få dem att förstå att de kan vara med och påverka. Genom podden vill vi fördjupa oss i ämnen som vi tycker är viktiga, och ta upp saker som vi hört att ungdomar vill veta mer om.

Hur väljer ni gäster till podden?

– Vi bjuder in personer som vi tycker är intressanta, men lyssnarna kan också önska gäster. Det kan till exempel vara politiker, personer som är aktiva i föreningar och ungdomar som har något att berätta. Alla ska helst ha en koppling till Linköping.

Vad är viktiga ämnen för unga i dag?

– Psykisk ohälsa och stress. Det pratas mycket om det, men jag att tror det behöver tas upp ännu mer. Och jämlikhet och trygghet. Man vill prata om hur man mår.  

Finns det någon gäst som berört dig särskilt?

– Juno Blom från Länsstyrelsen i Östergötland som pratade om hedersrelaterat våld och förtryck. Ett tungt ämne som det är viktigt att prata om. Det var en avslappnad stämning. Vi vill kunna prata om seriösa ämnen på ett lätt sätt.

Vill du dela med dig av något misstag från sändning?

– En gång gick ”Siri” igång på min kollegas mobiltelefon. Den automatiska rösten sa ”jag hörde inte vad du sa”, vilket sedan hördes i sändning.

Vad gör du annars som ungdomsombud?

– Vi bjuder till exempel in unga till stadshuset för dialog och har startat något som heter Ungdomschecken, där man kan söka pengar för att kunna genomföra evenemang.

Förra året började ni med något som heter ”Slaget om Linköping”, vad är det?

– Det är ett evenemang vid skolstart, från början en idé från ungdomar som vi pratade med.  Förra året deltog 4 000 elever. Vi anordnade en femkamp och sen en färgfest.

Susanna Forssblad

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Anjelica Johansson

Yrke: Ungdoms­ombud i Linköpings kommun.
Ålder: 25 år.
Familj: Sambo och två katter.
Intressen: Serier, fotografi, vänner och familj. 
Favoritpodd: ­Skäringer & Mannheimer.

Ungdomspodden

  • Ungdomspodden startade 2017 och sänds varje vecka, på fredagar. 
  • Podden har omkring 100 lyssnare per avsnitt.
  • Programledarna är Linköpings kommuns två ungdomsombud .
  • Man kan lyssna på podden via till exempel iTunes/Podcaster, Acast, eller andra podcastappar genom att söka ”Ungdomspodden”.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb