×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Jag är jätteglad att jag fått chansen att gå den här utbildningen”, säger administratören Camilla Krook (t v) som arbetar på en förskola i Biskopsgården. Foto: Lasse Nilsson

    ”Jag är jätteglad att jag fått chansen att gå den här utbildningen”, säger administratören Camilla Krook (t v) som arbetar på en förskola i Biskopsgården. Foto: Lasse Nilsson

Utbildning på gång i Göteborg

2018-10-23

Tidningen Vision nr 7 2018. Göteborgs stad satsar på att vidareutbilda administratörer som jobbar med chefsstöd. Just nu går ett 40-tal anställda en pilotutbildning.

– Jag har jobbat här i ett år och det är jättebra att träffa kolleger och få komptensutveckling, säger Suzanne Bujdosa, administratör på förskolekontoret i Frölunda. 

När Göteborgs stad gjorde en kartläggning av chefernas situation på löneadministrationen visade det sig att det administrativa stödet höll en mycket ojämn kvalitet. Kommunen beslutade då att starta en internutbildning för att höja kompetensen hos alla administratörer som jobbar med chefsstöd.

Just nu pågår en pilotutbildning där ett 40-tal utvalda administratörer inom förskola och äldreomsorg deltar. Schemat för de elva halvdagarna under hösten innehåller ämnen som kommunallagen, socialtjänstlagen, Powerpoint, Excel, kundbemötande, löneprocess och kollektivavtal, normkritiskt förhållningssätt samt arbetsmiljökunskap.

Enligt Caroline Birkedal, projektledare för utbildningen, är det tänkt att programmet ska dra igång på riktigt i februari nästa år.

– Den riktar sig främst till dem som har chefsstödjande roller och kommer att kosta en slant. Men alla som vill är välkomna om chefen tycker att utbildningen är relevant.

Caroline Birkedal säger att det finns ett stort intresse.

– Förskoleförvaltningen har redan sagt att de vill att alla deras administratörer ska gå.           

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb