×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Elin Sjögedahl, ombud på Stadsmissionen, säger att den låga löneökningen skapat missnöje. Foto: Henrik Witt

    Elin Sjögedahl, ombud på Stadsmissionen, säger att den låga löneökningen skapat missnöje. Foto: Henrik Witt

Trivs bra trots låg lön

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018. Majoriteten av personalen i ideella föreningar trivs med sina arbetsuppgifter och känner sig engagerade och delaktiga i jobbet. Däremot är många missnöjda med att de ekonomiska ramarna är snäva, lönen lägre och att det ibland saknas struktur och stödfunktioner i arbetet.

Det visar en rapport om arbetsvillkoren för medarbetare ideella föreningar från Handelshögskolan i Stockholm, som drygt 700 anställda i 111 ideella organisationer i Sverige svarat på.

Verksamhetsledaren Elin Sjögedahl, tillika Vision-ombud och skyddsombud, arbetar på Stadsmissionens verksamhet Crossroads i Linköping. Hennes jobb går ut på att stötta utsatta i samhället, exempelvis hemlösa, tiggare och ensamkommande flyktingbarn. Att många anställda i ideella organisationer känner sig delaktiga och lyssnade på är något hon kan skriva under på.

– Vi har ett stort inflytande över verksamheten, det finns ett slags kollektivt bestämmande här. Jag upplever att vår närmsta chef tycker att det är betydelsefullt att alla kan stå för det vi gör och därför känner vi oss viktiga, säger hon.

Men det finns bekymmer med den interna organisationen på arbetsplatsen, just som rapporten visar.

– Den organisatoriska strukturen är instabil, vilket skapar oro hos personalen. Många känner att vi inte kan påverka varken arbetsmiljö eller organisationen i stort och att ledningen inte är transparent. Det har lett till många sjukskrivningar och stor personalomsättning.

Medianlönen för en anställd i den ideella sektorn ligger enligt Statistiska centralbyrån på 25 001–30 000 kronor i månaden, vilket är något lägre än genomsnittslönen för anställda i landet. Även missnöjet över löneläget är något Elin Sjögedahl känner igen.

– I år fick vi en löneökning på i snitt en procent. Det är något som skapat både missnöje och frustration och dessutom lett till att folk har slutat, säger hon.    

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb