×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sänkt avgift för skuldsatt

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018. Den som har ekonomiska problem ska kunna stanna i facket. Det anser Vision, som har sänkt medlemsavgiften för personer med skuldsanering.

Vision är ett av de fackförbund som har sänkt avgiften för dem som beviljats skuldsanering. Dessa medlemmar ska betala minimiavgiften, som ligger kring 56 kronor i månaden. Normalavgiften är 290 kronor.

– Vi tycker att det är angeläget att de som har ekonomiska problem under en tid kan ha kvar sitt medlemskap. Nu är det samma avgift som gäller för skuldsatta som för dem som har sjukersättning, säger Peter Andersson, strategisk rådgivare på Vision.

Bakom initiativet med förbättrade villkor för skuldsatta ligger budget- och skuldrådgivare i Halmstad, Lund och Malmö. 2017 skickade de ut en förfrågan till 50 fackliga organisationer.

25 förbund har hörsammat utskicket och ger nu skuldsatta möjlighet till sänkt avgift, oftast efter en individuell prövning. Journalistförbundet och Vision är de två förbund som beslutat att sänka avgiften för alla medlemmar som har skuldsanering. Några andra förbund ska pröva frågan.

– Vi är nöjda med gensvaret hittills men skulle önska att fler förbund prioriterade frågan. Månadsavgiften till fackförbund är svår att prioritera i förhållande till hyra, el och barnomsorg när man är skuldsatt, men ett medlemskap är nog så viktigt för den här utsatta gruppen, säger Åsa Jacobsson, budget- och skuldrådgivare i Halmstad och en av initiativtagarna, i ett pressmeddelande.

Beslutet togs av Visions förbundsstyrelse redan för ett år sedan och började gälla 2018. Nyordningen har dock inte tidigare kommunicerats ut till medlemmarna. Det kan förklara varför inga ansökningar om sänkt medlemsavgift från personer med skuldsanering hittills har kommit in.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb