×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Illustration. Marie Åhfeldt

    Illustration. Marie Åhfeldt

Så backar Vision upp dig

2018-10-25

Vill du bli förtroendevald men känner att du saknar kunskap och stöd? Lugn, det finns ett stort utbud av medlemsutbildningar och annat stöd.

Vision erbjuder flera grundläggande utbildningar för den som vill bli förtroendevald:

  • Schyst arbetsmiljö. Vad är det för frågor facket jobbar med? Webbaserad utbildning som tar två timmar och 50 minuter.
  • Vision-ombud-utbildning – webbaserad utbildning som alla medlemmar kan komma åt.
  • Mångfaldsutbildningen – En arbetsplats för alla. Kortare webbaserad utbildning som kommer att byggas på med en tre dagars lärarledd utbildning.
  • Arbetsrätten grund- och fortsättning. Introduktionsutbildning för dig som är ny som ordförande.

Är man intresserad av en speciell fråga så finns till exempel skyddsombudsutbildningen eller löneprocessutbildningen.

Men får jag ledigt från jobbet för att gå en facklig utbildning?

Fackliga utbildningar är prioriterade och alla arbetstagare har rätt till studieledighet, enligt studieledighetslagen för att genomföra utbildning. Vision ersätter inte normalt lönebortfall vid ledighet enligt studieledighetslagen.

Om du är förtroendevald, då gäller förtroendemannalagen. Enligt paragraf 6 så har du rätt till den ledighet som fordras för det fackliga uppdraget. Däremot har du inte rätt till ledighet med lön, men Vision kan ersätta den förlorade inkomsten

Men om du är förtroendevald och behöver utbilda dig för ett fackligt uppdrag som rör din egen arbetsgivare, då gäller paragraf 7 i förtroendemannalagen som ger dig rätt till betald ledighet. Samma regler gäller för e-utbildningar.

Vill du veta mer, mejla utbildning @vision.se, eller ring Vision Direkt 0771-44 00 00.

Vision har också tagit fram en app som ska vara ett stöd för förtroendevalda. Cathrine Wennersten, digitalt ansvarig på Vision berättar hur den fungerar.

– Den ska fungera som ett stöd till förtroendevalda i deras uppdrag. Appen ska göra enkelt att komma i kontakt med till exempel rådgivning via Vision Direkt.

– Här finns också lönestatistik uppdelat på yrke och du kan enkelt använda appen när du värvar nya medlemmar. Appen ska också underlätta för förtroendevalda att hitta varandra. Här finns en vy över alla förtroendevalda i min avdelning eller klubb.

Måste man vara förtroendevald för att få tillgång till appen?

– Ja, men det kommer en motsvarande app för medlemmar i början av nästa år. Vi håller också på att utveckla en chefsapp.

Här laddar du ner Vision-appen: vision.se/visionappen

Andra nyttiga länkar:

  • vision.se/fortroendevald, här finns verktyg för dig i ditt uppdrag
  • vision.se/engagemangskiosken: här finns material för att skapa ett evenemang kring en fråga, till exempel anordna en facklig frukost med lönetema.
  • vision.se/faktadirekt: här finns svar på vanliga frågor från VisionDirekt

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb