×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stefan Arbratt är författare och föreläsare och ägare till KCNC, KompetensCentrum för Nyanställd Chef.

    Stefan Arbratt är författare och föreläsare och ägare till KCNC, KompetensCentrum för Nyanställd Chef.

När marken gungar till

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018.

Klockan ringer och det invanda mönstret med att kliva upp, äta frukost, klä på sig, borsta tänderna och bege sig till jobbet upprepar sig dag för dag. Vecka efter vecka.

Stundtals kan det kännas som ett ekorrhjul. Men ibland bryts det där mönstret. För mig hände det tvärt i våras när en nära anhörig till mig avled. Det är inte en överdrift att påstå att marken skälvde en stund under fötterna.

Jag tog några dagar ledigt och satt en av de där dagarna i timmar ensam på min balkong och lät majsolen värma mig och torka tårarna. Även om arbetet i den stunden kändes oväsentligt så växte en längtan fram efter att jag ville åka till jobbet. En bidragande orsak var att alla mina kollegor brydde sig.

Flera skickade sms och de absolut närmsta kollegorna skickade jobbilder med sina dagliga och galna upptåg. Som om inget hade hänt, vilket på något sätt var befriande. (tack Moa, Elin, Amanda. Och framförallt Sara).

När jag återvände till arbetsplatsen hade kollegorna och chefen ställt en påse med godis och ett litet kort med orden ”vi tänker på dig”.

Det värmde. Jag hade dock långt gångna planer på att inte arbeta alls under juni, juli och augusti. Bara stänga ned allt.

Men jag kunde aldrig hitta ett tillräckligt vettigt svar på frågan på vad som skulle bli bättre för mig av att gå hemma ensam på dagtid, jämfört med att arbeta och vara omgiven av arbetskollegor som brydde sig. Jag skulle nog våga påstå att det dagliga arbetet med både dess meningsfullhet och meningslöshet gjorde att jag ändå höll näsan över vattenytan. Givetvis bidrog min familj i mycket hög utsträckning, men jag kom på mig själv med att bli förvånad hur mycket arbetet trots allt betydde för mig.

Även om det emellanåt framstår som om vi slänger bort våra liv på att arbeta och att mycket är en längtan efter att arbetsdagen ska ta slut.

Nu är vårsolen borta och har ersatts av mörker och brandgula löv på marken. Även om sorgen kvarstår så har en viss distans infunnit sig.

Den insikt som jag fått är att det inte går att göra fel i mötet med en sörjande kollega.  Ett sms, en kram, en blomma eller en godispåse på skrivbordet blir rätt. Klockan ringer, du ska upp igen. Du har ett jobb.

Stefan Arbratt är författare och föreläsare och ägare till KCNC, KompetensCentrum för Nyanställd Chef.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb