×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 12 av 18 anställda på Folktandvården Rinkeby jobbar enligt Rinkebymodellen. Hatice Kilic är en av dem, och hon är nöjd.
Foto: Jonas Malmström

    12 av 18 anställda på Folktandvården Rinkeby jobbar enligt Rinkebymodellen. Hatice Kilic är en av dem, och hon är nöjd. Foto: Jonas Malmström

Mindre jobb – samma lön

2018-10-25

Tidningen Vision nr 7 2018. Rinkebymodellen löser personalbrist med arbetstidsförkortning.

Tandsköterskan ­Hatice Kilic har fått mer tid för familj och fritidsintressen.

– Och jag är piggare och gladare och orkar mer på jobbet, säger hon.

Anledningen stavas Rinkebymodellen, ett ettårigt pilotprojekt som startade i februari i år.

Det innebär att personalen på folktandvården i Rinkeby i Stockholm har möjlighet att gå ner till 35-timmarsvecka – med bibehållen lön. Motkravet är att de jobbar till klockan 18 ett par kvällar i veckan alternativt till 17 på fredagar samt varannan lördag. På så vis har samtidigt tillgängligheten för patienterna ökat.

Syftet med projektet är att locka och behålla medarbetare, framför allt erfarna tandläkare. Beroende på tid i yrket kan de nu få mellan 3 000 och 8 000 kronor i månaden i det socio­ekonomiska tillägg som all personal på Rinkebykliniken har. Tillägget för tandsköterskor ligger på 1 000 kronor i månaden.

Det kan tyckas orättvist, men Hatice Kilic poängterar att modellen är ett ­projekt. Om det permanentas efter utvärderingen i februari nästa år hoppas hon dock att tillägget ökas för all personal.

– Personligen är jag jättenöjd med att jobba 20 timmar mindre per månad med samma lön som innan. Och jag
är så glad att jobba med erfarna tand­läkare, eftersom jag utvecklas mycket mer än vad jag gör med enbart nyutbildade. Dessutom får patienterna bättre vård, och jag tänker mycket på deras bästa.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb