×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Mariela Ferré Hofman, huvudskyddsombud på Skånes universitetssjukhus. Foto: André de Loisted

    Mariela Ferré Hofman, huvudskyddsombud på Skånes universitetssjukhus. Foto: André de Loisted

Mariela ger sjukskrivna en hjälpande hand

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018.

FÖR TRE ÅR sedan dök en ledsen och trött människa upp i korridoren utanför Mariela Ferré Hofmans arbetsrum. Kvinnan hade varit deltidssjukskriven i flera år, den sjuk- penninggrundande inkomsten var låg och Försäkringskassan övervägde utförsäkring.

Läget var nattsvart, men inte helt enkelt för Mariela Ferré Hofman heller. Det nya huvudskyddsombudet på Skånes universitetssjukhus hade fått ett av sina första rehabiliteringsärenden på sitt bord.

– Det var puh liksom. Jag hade ingen direkt plan och allting kändes krångligt.

Men bit för bit satte hon sig in i rehabiliteringskedjan. Läste på, pratade med kvinnan, arbetsgivaren, försäkringskassan och företrädare för Vision. Snart fick kollegerna nys om att deras nya huvudskyddsombud var en fena på att reda ut snåriga rehabärenden.

– Rätt stöd från mig och mina kolleger i Vision kan göra stor skillnad i ett väldigt svårt läge i livet.

Numera är det vardagsmat för Mariela Ferré Hofman att på egen hand företräda medlemmar på känsliga möten med höga chefer och diskutera allt från enskilda rehabiliteringsinsatser till omfattande omorganisationer. Nervös känner hon sig aldrig, inte ensam heller för den delen:

– Nej, går jag in i en förhandling om de medicinska sekreterarnas arbetsvillkor, vet jag att jag har tusen medlemmar i ryggen. Deras samlade erfarenhet kan man inte snacka bort så lätt.

Så hur gick det för den ledsna och trötta kvinnan som dök upp i korridoren? I dag jobbar hon mer än innan hon blev sjuk.

– Hon har berättat för mig att hon mår bättre än på länge.

Artiklar

Till arkivet

Mariela Ferré Hofman, 42 år

Uppdrag: Huvudskyddsombud på Skånes universitetssjukhus.
Yrke: Medicinsk sekreterare.
Arbetsplats: Onkologen.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum