×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Malin Särén, rekryteringsansvarig i Vision i Borås kommun. Foto: Anna Sigge

    Malin Särén, rekryteringsansvarig i Vision i Borås kommun. Foto: Anna Sigge

Malin kämpar för att facket ska växa i styrka

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018.

”Hon gör ett fantastiskt jobb och har ett otroligt engagemang i sitt uppdrag.”

Lovorden kommer från Hasse Brännmar, Visions ordförande i Borås. Personen som beskrivs är Malin Särén, hennes uppdrag att värva medlemmar till Vision.

Som rekryteringsansvarig gör hon uppenbarligen ett bra jobb. Så bra att Malin Särén i vintras nominerades till Visions gala och var snubblande nära att ta hem utmärkelsen Årets rekryteringsstjärna.

– Att vara social är en fördel när man ska värva medlemmar. Jag tycker om att prata med människor och bygga relationer.

Att nästan hälften av de anställda på Malin Säréns förvaltning, arbetslivsförvaltningen, numera är medlemmar i Vision är en sak. Att bygga upp ett finmaskigt nät av ombud på andra enheter är svårare.

Hon började för ett par år sedan med lunchmöten och betade av alla arbetsplatser systematiskt. Berättade om Vision, om den lokala framgången med semesterdagsväxlingen, om kollektivavtalets värde och vad det innebär att vara arbetsplatsombud.

Malin Särén sådde fackliga frön som tydligen föll i god jord.

– Nu är vi äntligen fulltaliga. Nu har vi ett ombud på varje enhet på arbetslivsförvaltningen och jag jobbar vidare med de andra förvaltningarna.   

Måste ni värva nya medlemmar? Räcker de inte med dem ni har?

– Att vi blir fler och starkare i våra yrkesgrupper är grunden i vårt fackliga arbete. Vi vill bli många för att kunna påverka.

I dag har avdelningen 983 medlemmar. Malin Särén svävar inte på målet:

– Innan året är slut ska vi vara tusen.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Malin Särén, 31 år

Uppdrag: Rekryteringsansvarig i Vision i Borås stad.
Yrke: Socialassistent.
Arbetsplats: Försörjningsenheten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb