×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Lisa Fredriksson, Visions ordförande i Norrköpings kommun. Foto: Henrik Witt

    Lisa Fredriksson, Visions ordförande i Norrköpings kommun. Foto: Henrik Witt

Lisa strider tills jämställdhet är en ickefråga

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018.

Vi är starkare tillsammans än var och en för sig. Tanken om solidariteten som ger sammanhållning och styrka är själva urkällan i Lisa Fredrikssons engagemang.

Framför allt brinner hon för jämställdhet och hbtq-personers rättigheter.

– Ska man dra solidaritetstanken hela vägen, måste man vara solidarisk med alla. Det går inte att bortse ifrån att kvinnor och transpersoner är mer utsatta än andra i arbetslivet. En facklig rörelse värd namnet måste ta den kampen.

Det har Vision gjort, konstaterar Lisa Fredriksson, och till viss del är det hennes egen förtjänst. Inför förbundsmötet hösten 2016 skrev hon en motion om att Vision borde bli en uttalad feministisk organisation.

– Det var jätteviktigt att motionen klubbades igenom. Man kan fråga sig vad som hänt om den röstats ned. Vad hade Vision då varit för fackförbund?

Ett halvår senare tog Lisa Fredriksson emot Visions regionala jämställdhetspris och är numera en efterfrågad föreläsare på fackmöten runt om i landet. Budskapet är att graden av jämställdhet påverkar både arbetsmiljö och löner på arbetsplatsen och därför är en fråga för alla.

Målet är att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter i arbetslivet oavsett kön, könsuttryck eller sexualitet. Eller att kunskap och kompetens ska väga tyngre än vem man blir kär i eller vad man har mellan benen, som Lisa Fredriksson uttrycker det.

Visst, mycket har hänt, men vi är inte där ännu, konstaterar hon:

– Jag fortsätter kämpa tills jämställdhet är en ickefråga.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Lisa Fredriksson, 36 år

Uppdrag: En av två ordföranden i Visions avdelning i Norrköping.
Yrke: Stödpedagog.
Arbetsplats: Norrköpings kommun.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb