×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Jonas Uddenberg, ledamot i Visions styrelse i Kiruna kommun. Foto: Lars Thulin

    Jonas Uddenberg, ledamot i Visions styrelse i Kiruna kommun. Foto: Lars Thulin

Jonas eldar på den fackliga kampen

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018.

De osäkra anställningarna blir fler och inkomstklyftorna ökar. Inskränkningar av strejkrätten är på tapeten och flera politiska partier vill luckra upp turordningsreglerna vid uppsägning.

Utvecklingen går åt fel håll, konstaterar Jonas Uddenberg. Att andelen arbetstagare som är med i facket i Sverige samtidigt minskar gör honom bekymrad.

– Vi riskerar att hamna i ett läge där arbetsgivarna dikterar villkoren fullt ut.

Tillsammans med kollegerna i Visionsstyrelsen i Kiruna driver Jonas Uddenberg bland annat frågor kring hur lönekriterierna ska tas fram och nya löner ska sättas.

Minst lika viktigt, tycker han, är att väcka engagemang och sprida kunskap om att lagar om medbestämmande och anställningsskydd är resultat av idog facklig kamp.

– Facket är inget självspelande piano. Många unga förstår inte att vi måste kämpa för att slå vakt om gamla segrar och försöka vinna nya.

Samverkan och dialog är grunden i det fackliga arbetet, påpekar Jonas Uddenberg. Men som förtroendevald gäller det också att rusta sig. Nyligen gick han Visions grundutbildning i arbetsrätt.

– Jag vill kunna stötta medlemmarna i olika förhandlingar. Det är ett ansvar man måste ta om man sitter i en fackstyrelse.

Hur lyder rådet till andra som vill ­påverka villkoren på jobbet?

– Den här artikeln går väl ut till Visions medlemmar, så det kanske är lite överflödigt att uppmana dem att gå med i facket. Men det är ändå mitt grundbudskap. Gå med i facket, engagera dig och peppa dina kolleger att göra det.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Jonas Uddenberg, 29 år

Uppdrag: Ledamot i Visions styrelse i Kiruna kommun.
Yrke: Controller.
Arbetsplats: Ekonomiavdelningen.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb