×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Privat

    Foto: Privat

Hur trivs du i nya stadshuset?

2018-10-23

Tidningen Vision nr 7 2018. Fem frågor till Ann-Catrin Modig Telefonist/Kundtjänst ­handläggare i Kiruna kommun.

– Det är jättefint. Vi flyttade in den 6 augusti så allt är alldeles nytt men det fungerar bra.

Det gamla stadshus var ju ett landmärke för Kiruna. Nu när staden flyttas ska det rivas. Kommer du att sakna det?

– Jo, jag har ju jobbat där sedan 1999 så lite sorgligt är det allt. Men huset och inredningen var mycket gammal och sliten. Men den fina klockstapeln har de flyttat hit, jag har den alldeles utanför mitt fönster.

Vad är det som är bättre med det nya huset?

– Telefonväxeln är samma som förut men nu sitter vi mer avskilt och blir inte lika störda. Vi har också fått ett stort personalrum och gardiner som går ner när solen kommer fram. Vi har också en kafeteria alldeles intill och en fin restaurang.

Har allt bara blivit bättre?

– Den enda nackdelen jag kan komma på är att huset ligger en bit bort från centrum där jag bor. Förr kunde jag gå till jobbet men nu måste jag åka buss. Men det vänjer man sig snart vid. I och med att staden flyttas kommer det att bli mer liv här. De har redan börjat bygga ett hotell och det ska även bli Kulturens hus och en byggnad för räddningstjänsten.

Har du hört några reaktioner från besökare i nya stadshuset?

– Det är många Kirunabor som kommer hit och köper vårt populära busskort som kostar 100 kronor om året och alla tycker huset är jättefint. Det gamla stadshuset kallades för Kirunabornas vardagsrum för att det var så öppet och inbjudande och det är den här byggnaden också. Jag tror att det kommer att fungera på samma sätt. 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Ann-Catrin Modig

Titel: Telefonist/Kundtjänst­handläggare.
Arbetsplats: Kiruna kommun.
Ålder: Fick en fruktkorg när hon nyligen fyllde 60 år.
Bor: Centrala Kiruna.
Gör på fritiden: Fågel-skådning, motionerar.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb