×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

    Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

2018-10-26

Tidningen Vision nr 7 2018. Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.

Maria Sten-Lundgren jobbar heltid som samordnare på individ- och familjeomsorgen i ­Högsby kommun. Hon har också ett uppdrag som Visions ordförande i klubben som organiserar 60 av kommunens 600 medarbetare.

– Vi är jättenöjda och glada över årets löneutfall, säger hon.

En av förklaringarna till att Vision lyckats så bra i Högsby är bristen på arbetskraft, tror hon.

– Kommunen måste höja lönerna om man ska lyckas få personer med värdefull kompetens att stanna. Vi har många som jobbpendlar hit och ska arbetsgivaren behålla folk måste de verkligen vara medvetna om konkurrensen från andra kommuner. Och där är ju lönen en viktig del, säger Maria Sten-Lundgren.

Socialsekreteraren Hampus Savolainen i Högsby kommun är en av de medlemmar som är tillfreds med årets löneutfall.

– Jag fick ungefär det jag hoppats på, så jag är ganska nöjd med min löneutveckling, säger han.

Hampus Savolainen har lång resväg till jobbet. Varje dag åker han en sträcka på åtta mil tur och retur från Oskarshamn. Som pendlare har han höga krav på arbetsmiljö och lön – i annat fall hade det varit enklare att jobba på närmare håll.

– Så är det. Det finns absolut alternativa arbetsplatser på kortare avstånd, säger han.

Malin Holgert, chef för individ- och familjeomsorgen i Högsby kommun, gjorde en egen undersökning av löneläget i grannkommunerna inför årets löneöversyn. Det ser hon som en naturlig del i arbetet som lönesättande chef.

– Det är jätteviktigt att de som jobbar här känner sig hyfsat nöjda med sin lön. Då gör man ett bättre jobb, säger hon.

Annars finns risken att man börjar se sig om efter ett annat jobb i en närliggande kommun, resonerar Malin Holgert.

– Det går inte att folk slutar för att de är missnöjda med lönen. Det blir ett alldeles för stort tapp i vår verksamhet. Kanske slutar det hela sedan med att man ändå får betala en högre lön för nästa person som anställs, säger hon.

Margith Hansson, lönehandläggare och Visions ordförande i Överkalix kommun, lever i en annan verklighet. Här fick Visions 45 medlemmar i snitt en löneökning på 1,8 procent. Löneökningarna har även under tidigare år varit låga.

– I år fick vi en extremt dålig löneökning, det som räknas som golv har satts som ett tak. Arbetsgivaren har gått stenhårt på lägsta möjliga procent och har inte velat släppa ifrån sig en krona för mycket, säger hon.

Förklaringen är enligt Margith Hansson att det skett en förändring i hur lönerna sätts: tidigare satte kommunpolitikerna i personalutskottet lönerna men nu har cheferna tagit över den rollen.

– Det här är helt nytt för cheferna och de flesta har därför gått ut lågt. Men till nästa år när alla har hunnit få utbildning tror jag faktiskt att det kommer att bli bättre, säger hon.

Faraj Abuiseifan, central ombudsman på Vision med ansvar för kommunernas och landstingens/regionernas löneavtal, tycker att ett utfall på under 2 procent under flera år i följd är en alltför låg nivå.

– Om man får under 2 procents utfall under flera år är det inte bra. Det blir inte lätt för en arbetsgivare att marknadsföra sig när man har en så låg löneökningstakt, konstaterar han.

Att snittet för de kommuner och landsting/regioner som svarat på undersökningen hamnar på 2,8 respektive 2,7 procent kommenterar han så här:

– Vi ligger en bit över industrinormen, det är glädjande. Det är där vi ska ligga. Vi har ett stort löneökningsbehov i kommuner och landsting.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb