×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Gröna ombud för miljön

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018. Det är inte bara arbetsmiljön som skyddsombud inom det brittiska fackförbundet PCS bevakar, utan även den miljö som gäller klimatet på vår jord. De kallas green reps (gröna skyddsombud).

Enligt PCS är över hälften av det totala koldioxidutsläppet arbetsrelaterat. Därför, menar förbundet, behöver arbetsgivarna ta ansvar för klimatförändringarna. De gröna skyddsombuden har en avgörande roll för att öka medvetenheten hos personal och för att få arbetsgivarna att ta med miljöaspekter i fackliga förhandlingar, skriver PSC på sin hemsida.

– Det är ett jättespännande angreppssätt kring klimatfrågorna, som ligger i linje med Visions miljöarbete, säger Michael Karlsson, andre vice förbundsordförande i Vision.

För Vision ingår miljö- och klimatarbetet i en av förbundets så kallade hjärtefrågor, Fair union.

– Det innebär att vi tar ställning för att minska påverkan på klimatet, fångar upp medlemmars engagemang och stärker upp med idéer på vad förtroendevalda kan intresseförhandla lokalt med sin arbetsgivare om. Det kan till exempel handla om resepolicyer och hur en schysst upphandling ska gå till.

Men gröna skyddsombud finns inte på dagordningen.

– Om formen för minskad klimatpåverkan är gröna skyddsombud eller något annat spelar mindre roll. Huvudsaken är att vi får ännu mer fart och engagemang i klimatfrågorna.      

Fotnot: PCS, Public and Commercial Services Union, organiserar tjänstemän i statlig och privat sektor.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Det här gör ”green reps”

  • Ökar medvetenheten.
  • Har kontakt med miljöbranschen i frågor som bör lyftas med ledningen.
  • Håller fackets miljöarbete aktivt.
  • Granskar arbetsplatsens miljöarbete.
  • Medverkar i att utveckla hållbar praxis.
  • Nätverkar med andra ”green reps”.

Källa: PCS

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb