×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

    Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

Ett förtroende att förvalta

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018.

Är du sugen på ett fackligt uppdrag, att gå in i rollen som förtroendevald?

Smaka lite på ordet: förtroendevald. Du har fått ett förtroende att representera dina arbetskamrater. Ni är nästan 12 000 medlemmar i Vision som har någon form av förtroendeuppdrag. Det är stort.

Nuförtiden är det dessutom fullt möjligt att välja graden av engagemang. Alla behöver inte bli ordförande i en klubb eller en avdelning. I alla fall inte på en gång. Det går utmärkt att börja med ett ”lättare” uppdrag som kanske har anknytning till ditt jobb eller till ett brinnande intresse.

I det brittiska fackförbundet PCS har man sedan några år så kallade ”green reps” – gröna skyddsombud – vars huvudsakliga uppgift är att få arbetsgivarna att ta med miljöaspekter i fackliga förhandlingar.

Det här numret av Tidningen Vision är tillägnat alla er som redan har eller funderar på att ta ett uppdrag. På sidorna 14–25 kan du läsa om hur de förtroendevalda ser på sitt uppdrag.

Det är både tuffa utmaningar och roliga segrar. Du får också möta några eldsjälar som var och en har olika drivkrafter för sitt engagemang. Läs och inspireras!

Det är också dags att summera årets löneprocess. Vår årliga undersökning visar äntligen en positiv lönetrend för Visions medlemmar i landsting och regioner.

Region Jämtland Härjedalen kan stoltsera med 3 procents löneökningar i snitt i år, jämfört med 1,8 procent förra året. Detta tack vare hårt arbetande förtroendevalda som kämpat för att lång erfarenhet och hög kompetens ska löna sig.

Lön för mödan och ytterligare ett exempel på ett väl förvaltat förtroende.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb