×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Rekordmånga ombud var på Visions förbundsmöte för första gången. Foto: Lasse Nilsson

    Rekordmånga ombud var på Visions förbundsmöte för första gången. Foto: Lasse Nilsson

Digitalisering i fokus

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018. Hur många är här för första gången? Det blev en skog av händer i luften när förbundsordförande Veronica Magnusson ställde frågan på Visions förbundsmöte i slutet av september.

Sammanlagt samlades 242 fackliga representanter från hela landet i Solna för att fatta beslut om vilka saker förbundet ska arbeta med de kommande åren.

Totalt avhandlades 76 motioner. Dessutom tog förbundsmötet ställning till en rapport från förbundsstyrelsen om medlemmarnas inflytande och engagemang. Där föreslogs bland annat att förbundsmötet ska arrangeras vart fjärde år i stället för vartannat och att detta ska kompletteras med digitala möten.

Förslaget skapade debatt och flera ombud menade att den digitala mognaden inte kommit tillräckligt långt.

– Jag förstår att det finns en oro för det man ännu inte prövat. Det blev en bra debatt som speglade oron, men också frustrationen över att vi inte kommit längre med den ­digitala utvecklingen, säger Veronica Magnusson.

Debatten resulterade i att man sköt upp beslutet om förbundsmöte vart fjärde år till 2020. Fram till dess ska digitala möten och andra mötesformer testas och utvärderas.

– Vi behöver se att andra former för engagemang fungerar innan vi definitivt bestämmer oss, säger Veronica Magnusson.    

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb