×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision 
på att ersättningen för helgarbetet 
verkade vara orimligt låg får 
nu drygt 20 tand­skötskor dela på 
1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

    Tack vare att Maud Tibblin och Lena Hillberg uppmärk­sammade Vision på att ersättningen för helgarbetet verkade vara orimligt låg får nu drygt 20 tand­skötskor dela på 1,3 miljoner kronor. Foto: Johan Wahlgren

De fick för lite lön i tio år

2018-10-22

Tidningen Vision nr 7 2018. Tandsköterskor på Folktandvården i Uppsala län får mellan 1 300 och 100 000 kronor retroaktivt.

De tandsköterskor som arbetat i Folktandvården Uppsala läns akutverksamhet på helger har under tio års tid fått för låg ersättning. Därför kompenseras de nu med sammanlagt 1,3 miljoner kronor. Det rör sig om ett 20-tal personer som nyligen fått en utbetalning på 1 300–100 000 kronor.

Det var tandsköterskan Maud Tibblin och hennes kolleger som påpekade för Vision i Region Uppsala att ersättningen för helgarbete kändes orimligt låg. När Vision började granska överenskommelsen som reglerade storleken på ersättningen upptäcktes att tandsköterskorna fått för låg ersättning under ett decennium. Arbetsgivaren gick då med på att kompensera med en summa på totalt 1,3 miljoner kronor.

– Det är rätt. Jag tycker att vi är värda det. Och när lönen är rimlig är det roligare att arbeta, säger Maud Tibblin.

Visions vice avdelningsordförande i Uppsala, Jonas Wärnsberg, är den som granskat avtalet och sedan lyft frågan till arbetsgivaren.

– Tandsköterskorna är jättenöjda och arbetsgivaren ska ha all heder för att de betalat ut pengarna, säger han.

HR-chefen för Folktandvården i Uppsala, Cecilia Bernström, säger att sådana här misstag är mycket ovanliga.

– Jag har jobbat med HR-frågor i trettio år och jag har aldrig varit med om något sådant här. Och vi tycker naturligtvis att det inte är roligt att det blev fel, säger hon.

Men trots den oplanerade utgiften räknar Folktandvården i Uppsala med att klara de ekonomiska målen.

Tandsköterskorna är angelägna om att få behålla nivån på ersättningen.

– Vi ställer upp och jobbar alla helgdagar. Att jobba i akutverksamheten är också mycket krävande, när ett helgpass är över är man ganska tröttkörd. Men får man en bra lön är det värt det, säger Maud Tibblin.   

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb