×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Tandsköterskan Michaela Kirchner framför väggen med kärleksfulla hälsningar från Sorseleborna. Foto: Privat

    Tandsköterskan Michaela Kirchner framför väggen med kärleksfulla hälsningar från Sorseleborna. Foto: Privat

Bombades med kärlek

2018-10-23

Tidningen Vision nr 7 2018. Uppsagda tandsköterskor i Västerbotten får starkt stöd.

Fem tandsköterskor har sagts upp på grund av arbetsbrist från Folktandvårdsklinikerna i Malå, Sorsele och Norsjö. Tandsköterskan Michaela Kirchner, som även är Visions ombud, har jobbat i tio år på kliniken i Sorsele och är en av dem som sagts upp.

– Det värsta är att patienterna inte kommer få någon hjälp. Det känns fruktansvärt.

Tidigare har tandsköterskorna kärleksbombats med teckningar av hjärtan och söta mjukdjur. Det har varit Sorselebornas sätt att visa sin uppskattning och sitt stöd.

– Det var jättebra, det kändes jättekul. Men tyvärr hjälpte det inte så mycket, säger Michaela Kirchner.

Anna-Maria Stenlund Berggren, tillförordnad tandvårdsdirektör i Västerbottens läns landsting, förklarar uppsägningarna med att det är svårt att få tag i tandläkare till klinikerna i inlandet och att landstinget har fått tuffa besparingskrav på senare tid.

– Vi har ett stort underskott som vi måste komma till rätta med och vi har också haft en bemanning som är för hög i de här delarna av länet. Det gör ont att folk måste sluta sina jobb, men vi måste helt enkelt anpassa oss efter det uppdrag vi fått av politikerna.

Samtidigt söker landstinget efter tandsköterskor i de större städerna, exempelvis i Umeå. De fem tandsköterskorna har fått omplaceringserbjudanden. En av dem har tackat ja, men övriga har avböjt.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb