×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Djurskötaren/instruktören Lene Björk är en av de anställda som ser till att Rättviks kommun är näst intill självförsörjande på kött och potatis. Därmed slipper kommunen köpa in kött som då skulle behövt transporteras långa sträckor. Foto: Maria Hansson

    Djurskötaren/instruktören Lene Björk är en av de anställda som ser till att Rättviks kommun är näst intill självförsörjande på kött och potatis. Därmed slipper kommunen köpa in kött som då skulle behövt transporteras långa sträckor. Foto: Maria Hansson

Varför är dina får så poppis?

2018-11-26

Tidningen Vision nr 8 2018. Många besökare kommer till oss för att äldre- och barnomsorgen i Rättviks kommun är näst intill självförsörjande på grönsaker och kött, som produceras på Naturbruksgymnasiet där jag jobbar. De är intresserade av att se hur vi återtagit matproduktionen hit till oss i kommunen.

Vad tycker de som kommer?

– Många blir chockade när vi berättar att de gamla på äldreboendena får både oxfilé och skinka på julafton och att eleverna i skolorna får entrecote ibland. Vi har jobbat på det här sättet i över tio år nu och det är roligt att se hur stolta de som lagar maten i kommunens kök är över att kunna servera närproducerad och till viss del kravmärkt mat.

Vad är det för något ni producerar?

– Nöt-, fläsk- och lammkött. Mjölk, grönsaker, potatis och ibland rapsolja och havregryn.

Hur har ni påverkats av sommarens torka?

– Ett tag var jag jätteorolig för om vi skulle kunna behålla alla våra djur. Men nu ser det ut som vi kommer att klara av det. Vi har haft dem länge ute på bete och flyttat runt dem för att spara på vinterfodret.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Klockan sju på morgonen samlas vi som är instruktörer och djurskötare i fikarummet för att fördela arbetsuppgifter mellan oss och de elever vi har för dagen. Sedan är det mitt jobb att lära eleverna hur djuren ska skötas. När eleverna är nya på skolan är vi med mycket och visar dem, men senare blir de ganska självständiga.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att se eleverna växa och få följa dem på deras resa under de tre år de går på gymnasiet. Från början kanske de är jätterädda för alla djur och senare lär de känna djuren och blir bra på att tolka vad de behöver. Under slutet av utbildningen blir vi som arbetskompisar. Det är jätteroligt!

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Lene Björk

Yrke: Instruktör/djurskötare.
Arbetsplats: Stiernhööksgymnasiets naturbruksprogram.
Ålder: 54 år.
Bästa arbetsredskap: En dyngskrapa.
Intressen: Handarbete (väva, sticka).

Projekt återtaget

  • Målet är att Rättviks kommun ska bli självförsörjande på kött och potatis. Tanken är också att maten ska vara kravmärkt, inte transporteras långa sträckor och att landskapet ska hållas öppet genom att man håller åker- och betesmarker öppna. Projektet startade 2006 och i dag är kommunen självförsörjande på kött och potatis till drygt 90 procent. Produktionen på naturbruksprogrammet dimensioneras efter hur stort behov kommunen har av olika råvaror.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb