×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vad gör du som hälsoinspiratör?

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. Fem frågor till Carola Eriksson medicinsk sekreterare (och hälsoinspiratör) i akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Det är ett uppdrag jag har utöver min tjänst som medicinsk sekreterare. Rollen går ut på att peppa kollegorna här på VAS, vårdadministrativ service, att röra på sig. Men jag försöker göra det i lagom mängd. Kruxet är att det inte finns pengar hos arbetsgivaren till friskvård. Men en förmån vi anställda har är Friskhuset, där bland annat gym, fysioterapeuter och rökavvänjning är gratis, som jag påminner om. Jag brukar också skicka mejl med inbjudningar till hälsoföreläsningar.

Vad är syftet?

– Det är ett initiativ från arbetsgivaren för att vi ska må och trivas bättre samt att få ned antalet sjukskrivningar.

Varför just du?

– För att inte så många andra ville. Jag har varit fackligt ombud, miljöombud, och nu var det dags att bli hälsoinspiratör. Vi är varandras arbetsplats, och alla har ett ansvar att bidra till det.

Hur många hälsoinspiratörer är ni?

– Vi är cirka 15 som delar på ansvaret att peppa 335 kollegor på VAS. Det hade varit kul om vi var fler kompanjoner. Men vi gör vårt bästa. Till exempel har vi startat ”Trappan”, som består av fyra olika friskvårdsnivåer. Vi har också infört lunchpromenader, där man får ta lite av arbetstiden och lite av lunchen.

Lever du som du lär?

– Till och från. Jag har haft problem med ryggen, så just nu går jag på rehab på gymet. I övrigt mår jag bäst med lite av allt; mat, dryck och träning. Det ska vara en balans.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Carola Eriksson

Titel: Medicinsk sekreterare (och hälsoinspiratör)
Arbetsplats: Vårdadministrativ service vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Arbetar åt ögonkliniken.
Ålder: 54 år.
Bor: I hus i Skyttorp strax utanför Uppsala
Familj: Man, ett hemmavarande barn, tre utflugna barn och tre barnbarn.
Bästa hälsotips: Att vara ute mycket och få frisk luft.

Trappan heter en friskvårdsmodell i fyra nivåer som hälsoinspiratörerna på VAS har startat.

Steg 1: Pausgympa med mera.
Steg 2: Promenad 30 minuter varje vecka.
Steg 3: Träna, cykla eller gå minst 90 minuter per vecka.
Steg 4: Träning en timme på arbetstid mot att man tränar en timme på fritiden en gång i veckan under sex månader.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb