×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Hydroponikodling testas i Solberga Foto: Stockholmshem

    Hydroponikodling testas i Solberga Foto: Stockholmshem

Vad är en grön testbädd?

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. Fem frågor till Åsa Stenmark tidigare hållbarhetsstrateg, nu kommunikationschef på bostadsbolaget Stockholmshem.

– I vårt fall är det en plats, mitt i ett bostadsområde i Solberga där ett antal små företag som har innovationer och nya lösningar kan testa dem i en verklig miljö där människor bor.

Kan du ge exempel på innovationer som testas?

– Hydroponik, en metod där man odlar grönsaker direkt i vatten, utan jord. Vi testar också lösningar att ta hand om dagvatten, samla in regnvatten, som i stället för att ledas bort kan användas till att vattna odlingar. Det kan bli stora mängder vid skyfall och genom att ta hand om vattnet kan översvämningar och fuktskador på fastigheterna undvikas. En tredje innovation i testbädden är luktfria miljörum för avfall.

Luktfria sopor, hur går det till?

– Ostädade och luktande miljörum där man sorterar sopor är ett problem för fastighetsägare. Det företag som genomför testet har en metod för biologisk luktkontroll som bryter ned fett och matrester genom att tillsätta bakteriekulturer.

Hur involverar ni hyresgästerna?

– Vi har haft en demonstration och vid det tillfället fick de anmäla sig för att delta i workshops, vara med på föreläsningar eller sätta igång egna odlingar.

Får de pröva hydroponik?

– Ja, det är ett effektivt sätt för att odla på liten yta. Det fungerar bra i en lägenhet.   

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Åsa Stenmark

Ålder: 44 
Yrke: Tidigare hållbarhetsstrateg, nu kommunikationschef på bostadsbolaget Stockholmshem.
Arbetsplats: Huvudkontoret på Hornsgatan i Stockholm.
Fritidsintressen: Att läsa och trädgård.
Favoritväxt: Rabarber. Den ger en riklig skörd och det är fint. Får man för mycket kan man ta med till jobbet och pracka på arbetskamraterna.

Fler klurar på grönt

  • Det finns flera spjutspetsprojekt inom allmännyttan för att utveckla idéer kring miljövänligare boende.
  • Ett exempel är MKB:s Greenhouse i Malmö som förutom solceller på taket och smidig sopsortering också har snålspolande vattenkranar i lägenheterna, displayer som visar förbrukning och hemma/bortaknapp som stänger av elen.
  • Ett annat är Skövdebostäders stadsdel Aspö eko-logi där värmen i avloppsvattnet återvinns och regnvatten tas tillvara i en gemensam köksträdgård.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb