×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Att lära sig hjärt-lung-­räddning är en del av det yrkesinriktade introduktionsprogrammet. Här kursledaren Kia Johansson och Angelica Seiko. Foto: Alexander von Sydow

    Att lära sig hjärt-lung-­räddning är en del av det yrkesinriktade introduktionsprogrammet. Här kursledaren Kia Johansson och Angelica Seiko. Foto: Alexander von Sydow

Uppskattad snabbfil för nya

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. Nyanställda medicinska vårdadministratörer ska få bättre överblick över alla verksamheter. Det är tanken med det yrkesinriktade introduktionsprogrammet i Region Örebro län.

Linda Fredensborg – i dag enhetschef för administrativa enheten på kvinnokliniken och tidigare medicinsk vårdadministratör – har tillsammans med några chefskolleger med samma bakgrund som hon själv satt ihop ­programmet. Det hålls under totalt två heldagar.

– Introduktionen innehåller många olika delar. Till exempel information om patientavgiftshantering, diagnoskodning, IT-system, intranätet, sekretess, riktlinjer för diktering, bemötande och medarbetarskap och hur anställda ska agera i ett krisläge. Dessutom får alla delta i en kurs i hjärt- och lungräddning, berättar Linda Fredensborg.

Angelica Seiko, medicinsk vårdadministratör på medicinska kliniken, började arbeta på sjukhuset i våras och gick då introduktionsutbildningen.

– Jag tycker att det är bra att det satsas på oss medicinska vårdadministratörer. Det finns ett glapp mellan vår tvååriga yrkesutbildning och arbetslivet vad det gäller IT-systemen som introduktionen hjälpte till att överbrygga. Därför är den väldigt viktig.

Utbildningen har fått höga betyg i utvärderingarna. Under hösten kommer den att fortsätta och inom kort kommer beslut att fattas om den ska bli permanent.     

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb