×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Stefan Hedman och Fatima Said tycker att de har fått en stabil grund att stå på. Foto Anna Rehnberg

    Stefan Hedman och Fatima Said tycker att de har fått en stabil grund att stå på. Foto Anna Rehnberg

Trygga efter tolv veckor

2018-11-26

Tidningen Vision nr 8 2018. Prova på-jobb på olika enheter, utbildning och studiebesök. Det är innehållet i ett särskilt program som ska göra socialsekreterare i stadsdelen Östra Göteborg förberedda för det nya jobbet.

När Fatima Said tidigare i år blev klar med sin socionomutbildning sökte hon en plats på det som kallas ”Myndighetsgemensam rekrytering och introduktion”. Hon lockades av möjligheten att få en ordentlig ingång i arbetslivet.

– Det var skönt att få en mjukstart. Och att få svar på olika frågor innan jag faktiskt sitter där med klienter och saker måste bli rätt, säger hon. 

Stefan Hedman har också gått programmet. Efter praktik på socialtjänsten under socionomutbildningen var han osäker på om jobbet som socialsekreterare var något för honom. Efter examen fick han höra om programmet, och bestämde sig för att ge yrket en ny chans.

– Jag fick förutsättningar att i lugn och ro hitta min plats inom socialtjänsten, säger han.

Det var hösten 2016 som ledningen inom socialtjänsten i stadsdelen Östra Göteborg startade programmet. Sedan dess har totalt fyra kullar, om 6–10 personer vardera, deltagit. Den tolv veckor långa utbildningen är en introduktion till hur stadsdelen fungerar och till rollen som handläggare. Deltagarna får också prova på att jobba på olika enheter. 

Efter att ha brottats med en hög personalomsättning, och samtidigt insett att det fanns brister i introduktionen av de nyanställda, ville man med programmet testa något nytt.

– Man måste våga satsa sig ur dåliga situationer, säger Birgitta Harberg, enhetschef i Östra Göteborg och ansvarig för att ta fram programmet. 

Efter att programmet är slut får socionomerna önska en enhet som de vill arbeta på. Stefan Hedman ­sökte sig till barn och unga, något han inte skulle ha gjort om han inte hade gått programmet.

– Jag trodde det skulle vara en stressig arbetsmiljö, att man skulle tvingas fatta tuffa beslut på egen hand. När jag var där i två veckor upptäckte jag att det fanns mycket stöd att få.

Fatima jobbar också med barn, fast på familjehemsenheten. Det ville hon redan innan introduktionen. Men att ha varit på enheten två veckor blev en trygghet när hon senare började jobba.

– Jag kände mig varm i kläderna. Och det var tryggt att veta vart jag hamnat. Och jag kände ju folk lite grann, säger Fatima Said.

Förutom utbildning och prova på-jobb på olika enheter, innehåller programmet också studiebesök på olika externa verksamheter som socialtjänsten samarbetar med.  

– Det är bra, socialtjänsten eftersträvar ju ökad samverkan med andra aktörer. Jag är trygg med vem jag kan kontakta i olika frågor, säger Fatima.

Enligt Birgitta Harberg visar utvärderingar att socialsekreterarna i Östra Göteborg i dag är mer nöjda med sin introduktion, jämfört med innan programmet startade.

Varken Fatima eller Stefan tycker att programmet kan ersätta den introduktion man behöver när man väl kommit till en enhet. De är dock överens om att utbildningen gett en förståelse för socialtjänsten i stort, vilket är till hjälp i deras nuvarande arbete. 

– När jag jobbar med ett ärende som också berör en annan enhet, och den andra enheten har en annan syn på en fråga, så kan jag förstå mer hur de tänker, säger Stefan Hedman. 

Båda tycker att det var positivt att känna att arbetsgivaren ville satsa på dem. 

– Jag kände mig priviligierad när jag fick presenteras för olika personer och besöka en massa verksamheter, säger Stefan Hedman.  

Susanna Forssblad

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

introduktionen ska innehålla

  • En nyanställd i ett akademiskt yrke ska ha minst ett års planlagd introduktion på sitt första jobb.
  • En nyanställd med tidigare erfarenhet i yrket ska garanteras minst 100 dagars introduktion.

Introduktionen syfte är att:

  • ge den anställde en trygghet i hur man utför sitt arbete.
  • ge den anställde kunskap om rutinerna på arbetsplatsen.
  • ge arbetsgivaren en uppfattning av den nyanställdas kompetenser och erfarenheter från studier och tidigare jobb.  

Källa Vision

Så funkar programmet i Göteborg

  • De som antas till Myndighetsgemensam rekrytering och introduktion blir fast anställda med full lön.
  • Deltagarna får testa på arbetet på en barn-, vuxen och en försörjningsenhet. Sedan får de önska en enhet att placeras på. Deltagarna är inte garanterade sitt förstahandsval, men hittills har de flesta fått börja där de velat.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb