×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Ordförande Bengt Sandberg ger råd till 
en papperslös arbets­tagare.  Foto: Sören Andersson

    Ordförande Bengt Sandberg ger råd till en papperslös arbets­tagare. Foto: Sören Andersson

Stöttar papperslösa

2018-11-26

Tidningen Vision nr 8 2018. I Folkets hus lokaler i en Stockholmsförort håller Fackligt center för papperslösa rådgivning. Dit kommer arbetstagare som saknar uppehållstillstånd, men som behöver hjälp att få sina rättigheter på jobbet.

– Situationen är värre i dag än för tio år sedan. Skrupellösa arbetsgivare har gjort det till en affärsidé att utnyttja människor, säger Bengt Sandberg, ordförande för centret.

Bengt Sandberg var med och startade Fackligt center för papperslösa för tio år sedan. Bakom centret står 34 förbund och avdelningar, däribland Vision som håller i en telefonlinje. Varje måndag erbjuds rådgivning. Enklare frågor kan besvaras direkt, medan andra skickas till det medlemsförbund som har avtalsrätt på området. Totalt har förbunden förhandlat i cirka 160 ärenden och i de flesta fall har det handlat om rätten till lön. 

– Ingen jätteanstormning direkt, vilket kan ses som ett misslyckande. Behoven borde vara oändliga, säger Bengt Sandberg. 

Varför ska facket hjälpa folk utan tillstånd?

– Arbetsmarknadslagarna gör inte skillnad på människor. De gäller alla arbetstagare. Och facket är ingen myndighet, det är en frihetsrörelse som står för allas lika värde.  

Gör förbunden tillräckligt för papperslösa?   

– Det är inte alltid högsta prioritet hos förbunden, men det går framåt. Vision har dock alltid stöttat oss och vi är oerhört tacksamma för telefonlinjen. 

Susanna Forssblad

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb