×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Sjuknärvaro – dåligt ­eller inte? Det är ­frågan, enligt forskare. Foto: Mostphotos

    Sjuknärvaro – dåligt ­eller inte? Det är ­frågan, enligt forskare. Foto: Mostphotos

Snörvel på kontoret

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. Sju av tio har någon gång det senaste året gått till jobbet trots att de varit sjuka. Siffran kommer från Arbetsmiljöverkets nya rapport om sjuknärvaron 2017. Det är vanligare bland kvinnor än män att gå till jobbet sjuk. Den vanligaste orsaken bland kvinnor är att de inte vill belasta kollegerna, medan män upplever att ingen annan kan göra jobbet.

– Om man ofta jobbar när man är sjuk så ökar risken för allmän ohälsa och sjukfrånvaro i framtiden. Och med feber och förkylningar är det lättare att göra misstag som kan leda till olyckor. Det är dessutom smittsamt, säger Gunnar Bergström, forskare vid Karolinska institutet och Högskolan i Gävle.

Han deltar i ett forskningsprojekt om effekterna av sjuknärvaro, finansierat av AFA Försäkring. Och han menar att det farligt att generalisera för mycket.

– Vi vill bland annat visa under vilka förhållanden som sjuknärvaro faktiskt är bra. För sjukfrånvaro är inte heller odelat positivt, och inte alltid lösningen för att bli frisk. Till exempel vid ryggont som inte har någon bakomliggande sjukdom, är det bättre att jobba om man anpassar sina arbetsuppgifter.

Psykisk ohälsa är ett annat exempel.

– Jag tror att det kan vara bättre att återgå tidigare till jobbet än att vara sjukskriven helt, men då måste arbetsplatsen ha möjlighet att ge stöttning under tiden. 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb