×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Knökfullt i klassrummen

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. Aldrig tidigare har så många påbörjat en utbildning till medicinsk sekreterare som i år. Samtidigt är behovet av yrkesgruppen fortsatt stort.

Antalet personer som börjat läsa på någon av Yrkeshögskolans utbildningar till vårdadministratör har ökat stadigt de senaste åren. År 2012 startade runt 450 personer, och i år är siffran 1104. Flest någonsin.

Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, har fått högre anslag i år, och därför kunnat erbjuda fler utbildningar.

– Rekryteringsbehoven är stora de närmsta åren, dels för att många går i pension och dels för att det behövs fler som kan avlasta kärnverksamheten. I det har medicinska sekreterare en viktig del, säger Lisa Östbring, omvärlds­analytiker på MYH.

– Dessutom, fortsätter hon, upphandlas nya journalsystem nu, och medicinska sekreterare är en viktig länk mellan vårdprofessionerna och den digitala infrastrukturen. Den rollen kommer sannolikt bli ännu viktigare framöver.

Lisa Östbring räknar med att antalet utbildningsplatser kommer att hållas på samma nivå även under de närmaste tre, fyra åren.

– Tanken är att tusen sekreterare ska examineras varje år.      

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Visste du att...

  • Myndigheten för yrkeshögskolan är den som beviljar olika anordnare att starta utbildningar. Marknadsföringen till utbildningar står anordnarna själva för. Det har de historiskt lyckats bra med gällande blivande medicinska sekreterare, enligt Lisa Östbring på MYH.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb