×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”En bra start lönar sig”

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. En bra introduktion är rena vinsten för arbetsgivarna. Risken för sjukskrivningar minskar och det blir högre produktivitet, säger Olof Ambjörn, strateg på Vision.

Fyra av tio Visionsmedlemmar uppger att deras introduktion varade i mindre än en vecka. För kort, tycker Olof Ambjörn.

– Det är klart att man inte kan komma in i jobbet fullt ut på en vecka. Men hur lång tid man behöver är väldigt individuellt, man måste ha ett upplägg som är flexibelt.

Vision förespråkar ett år för nyutexaminerade och 100 dagar för de som har yrkeserfarenhet. Olof Ambjörn anser att det är viktigt med noggranna och regelbundna möten där chefen stämmer av hur den nyanställde tycker att introduktionen fungerar.

Varför tror du att många får så kort introduktion?

– Organisationerna är slimmade och man tycker inte att man har tid, arbetsgivaren hamnar i ett kortsiktigt tänk.

Kan det vara läge att skriva in i kollektivavtal hur lång introduktionen ska vara?

– Jag tror mer på att övertyga arbetsgivaren om att det lönar sig genom att visa hur dyrt det är med en hög personalomsättning på grund av dålig introduktion. En bra start minskar sjukskrivningar och leder till högre produktivitet.  

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum