×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Biståndshandläggaren Line Bryntesson tycker att 30-timmarsveckan fungerade bra trots att hon inte fick den helt lediga dag som hon hade tänkt sig. Foto: Rickard Kilström

    Biståndshandläggaren Line Bryntesson tycker att 30-timmarsveckan fungerade bra trots att hon inte fick den helt lediga dag som hon hade tänkt sig. Foto: Rickard Kilström

Vill behålla kortvecka

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. Handläggare på socialtjänsten i Järfälla har under ett halvår testat att hinna med jobbet på 30 timmar i veckan. Tanken är att man kan jobba mer effektivt om man får mer tid till återhämtning. Nu är projektet avslutat men de flesta vill ha en fortsättning.

Från början kunde de omkring 30 anställda välja mellan att jobba åtta timmar om dagen fyra dagar i veckan eller sex timmar om dagen i fem dagar. Men fyradagarsveckan fungerade inte optimalt för verksamheterna och från och med mars var det femdagarsvecka som gällde för alla.

– Det fungerade bättre, fler fanns på plats och tillgängligheten blev bättre, säger personalkonsulten Frida Bäckman.

Biståndshandläggaren Line Bryntesson på enheten för funktionshinder hade tänkt jobba fyradagarsvecka under våren för att få längre helger och kunna åka till släkten i Skåne och Småland. Men så blev det alltså inte.

– Det är klart att det blev en besvikelse, men det har inte varit dåligt med sextimmarsdagar. Jag lade om mitt schema så att jag jobbade 8–12 på fredagar och då kunde jag flexa ut när det passade jobbet, säger Line Bryntesson.

Hon tycker att 30-timmarsveckan har fungerat bra när det gäller arbetsbelastningen, trots att hon haft samma arbetsmängd som tidigare.

– Det är klart att det har kört ihop sig under vissa perioder. Men då får man vända sig till chefen för att få hjälp att prioritera.

Vision har gjort en enkät bland anställda som varit med i projektet. Flera påpekar att det varit en turbulent tid under vintern med personalbrist och hög arbetsbelastning, men de flesta är ändå positiva till arbetstidsförkortningen. Ungefär hälften tycker att arbetsbelastningen har ökat men nästan alla vill fortsätta med 30-timmarsveckan.

Projektet avslutades 31 maj. En större utvärdering ska göras efter sommaren.

– Vi är jätteglada att vi har provat och vi har lärt oss mycket. Nu är det upp till politikerna att besluta om fortsättningen, säger Frida Bäckman.    

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb