×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Badvattenkvaliteten är generellt sett mycket god i Sverige och i Sigtuna kommun, konstaterar miljö- och hälsoskyddsinspektör Thomas Gadeborg. Foto: Rickard Kilström

    Badvattenkvaliteten är generellt sett mycket god i Sverige och i Sigtuna kommun, konstaterar miljö- och hälsoskyddsinspektör Thomas Gadeborg. Foto: Rickard Kilström

Vågar vi bada i sommar?

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. Thomas Gadeborg, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Sigtuna kommun.

– Här i Sigtuna kommun har vi aldrig haft några stora problem med vattenkvaliteten. Vi har till exempel aldrig behövt stänga något bad på grund av förhöjda bakteriehalter. Generellt sett kan man också säga att vattenkvaliteten vid svenska badstränder är mycket god.

Hur många badstränder kontrollerar ni?

– Vi utövar tillsyn över sju badstränder, varav två är så kallade EU-bad. Det betyder att de under badsäsongen har mer än 200 besökare per dag.

Vad i badvattnet är det ni testar?

– Vi låter ta vattenprover för att kontrollera halten av E-koli­bakterier och enterokocker. Under sommarsäsongen åker vi också ut fyra, fem gånger till varje strand och gör en okulär besiktning av badvattnet och ser sedan till att prover tas för att kontrollera algtillväxten. Vi kollar även hur hygienen på toaletterna fungerar, om det finns säkerhetsutrustning, till exempel livbojar, och hur mycket fågelspillning och glas det ligger på stränderna. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt. Det är en bra möjlighet att träffa kommuninvånare.

Vad händer om hela stranden är full av glas eller fågelbajs?

– Ja, då noterar vi det och skickar det sedan vidare det till kultur- och fritidsförvaltningen, som ska se till att det blir åtgärdat. Sedan kontrollerar vi i efterhand att det verkligen blivit gjort.

Vad är det roligaste i ditt jobb?

– När jag blir uppringd av någon som tidigare haft ett klagomål och som berättar att min insats verkligen gjort skillnad för hen. Och alla möten med människor i olika åldrar och olika situationer. Ena dagen kan det vara en 89-åring dam som klagar på ventilationen och andra dagen kan det vara ett barn som kommer fram och är nyfiken när jag utövar tillsyn av inomhusmiljön på en förskola. Det är det som driver mig.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Thomas ­Gadeborg

Yrke: Miljö- och hälsoskyddsinspektör.
Arbetsplats: Sigtuna kommun.
Ålder: 35 år.
Intressen: Golf, landsvägscykling och att läsa om svensk historia.

Badvatten i Sverige och EU-bad

  • Den formella badsäsongen i Sverige pågår mellan 21 juni och 20 augusti. Under denna period utövar kommunerna tillsyn av badvattnet och kontrollerar halterna av E-colibakterier och intestinala enterokocker (mag- och tarmbakterier).
  • På större offentliga badplatser inom EU ska det finnas skyltar med information om vattenkvaliteten. På drygt 90 procent av EU-baden i landet håller vattnet en god kvalitet.              

Källa: Havs- och vattenmyndigheten

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb