×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

    Susanne Blick, chefredaktör och ansvarig utgivare

Ut med trollen i sommarsolen

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018.

Under en period i tonåren fascinerades jag av science fiction. Jag slukade Ray Bradburys noveller och förskräcktes av George Orwells övervakningssamhälle i romanen 1984.

Där utspelar sig handlingen i Oceanien, en diktatur med en ledare som kallas för Storebror. För att kontrollera befolkningen använder sig Storebror och partiet av tre myndigheter varav en av dem, Sanningsministeriet, har hand om propaganda och har till uppgift att sprida lögner.

I dag behöver vi inte läsa George Orwell, det räcker med att läsa Tidningen Vision. Vår reporter Niklas Lindstedt har ­träffat Ljudmila Savtjuk, grävande rysk reporter som fick jobb på en trollfabrik i Sankt Petersburg. Hennes jobb var att via sociala medier smutskasta USA och länder i Europa, framför allt i valtider.

I höst ska vi gå till valurnorna och mycket tyder på att det här valet blir unikt. Det är nämligen inte längre självklart att allt kommer att gå rätt och demokratiskt till. ”Främmande makt kommer att försöka påverka det svenska valet”, säger chefen för valorganisationen i MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som just nu håller kurs i säkerhet för valadministratörerna i våra kommuner.

Det hela låter helt befängt! Målet är att skapa kaos och splittring. Vilka och varför? För att ta över landet? Frågorna är fler än svaren just nu. Vad kan vi göra för att skydda oss?

För det första måste vi masa oss upp ur sofforna och gå och rösta. För det andra måste vi lära oss att inte okritiskt tro allt vi läser på nätet och inte dela det vidare. Det är så främmande makt använder sig av oss för att sprida desinformation. Så ut med trollen ur mörkret. Ut med dem i sommarsolen!
Då spricker de.

Glöm inte att ha en skön ­sommar! Nästa nummer kommer ut den 22 augusti.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb