×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Slutspelat på jobbet

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. Snart är det dags för ett av världens största idrottsevenemang, fotbolls-VM för herrar. Kanske några kommer att satsa pengar på ett VM-tips kolleger emellan. Men får man spela om pengar på jobbet?

– Ett spelmissbruk kan börja med något harmlöst som ett VM-tips. Efter ett tag behöver man spela mer och om större summor för att få en kick, säger Tommy Andersson, konsult på Alna som hjälper företag och organisationen med missbruksfrågor.

Han tycker det är bra om arbetsgivaren säger nej till spel om pengar på arbetstid och på arbetsplatsen.

Cirka två procent av den vuxna befolkningen har spelproblem och sedan 2014 är spelmissbruk placerat i samma diagnoskategori som alkohol-, läkemedels- och drogberoende. Men det är fortfarande oklart om arbetsgivaren har ett rehabiliteringsansvar för spelberoende eftersom det ännu inte är testat av Arbetsdomstolen.

Allt fler arbetsgivare skriver in något om spel i sina policys om missbruk men Tommy Andersson anser att det fortfarande är för få som har det. I en undersökning Alna gjorde 2014 låg andelen på 30 procent.

– Det är bra att visa att man tar ställning: vi anordnar inga VM-tips eller vinlotterier.

Sundsvalls kommun ser just nu över sina riktlinjer mot alkohol och andra missbruk och kommer även att titta på spel.

– Jag tycker inte det är okej att spela om pengar på jobbet men vad Sundsvalls kommun kommer att besluta vet jag inte än, säger HR-strategen Robert Weidman.

I Gävle kommun är det förbjudet med spel om pengar på arbetstid eller med arbetsgivarens utrustning. Arbetsgivarens riktlinjer omfattar all form av riskbruk och skadligt bruk som kan påverka negativt.

– Det handlar om att ha en bra och säker arbetsmiljö, spel om pengar kan ju definitivt påverka ekonomin för anställda, säger Agneta Bjurman, HR-strateg i Gävle kommun.       

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb