×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • Foto: Mostphotos

  Foto: Mostphotos

SKL vill få chefer att växa

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. Duktiga chefer är avgörande för en fungerande välfärd. Det slår Sveriges Kommuner och Landsting fast i en ny rapport, och tipsar om ett antal åtgärder för att arbetsgivare ska kunna rekrytera och behålla chefer.

Efterfrågan på välfärdstjänster ökar, men resurserna gör det inte i samma takt. Chefer och ledare som kan se möjligheter, inspirera medarbetare och driva förändringsarbeten är därför extra viktiga för välfärdens utveckling. Det konstaterar Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i rapporten Sveriges viktigaste chefsjobb.

Fram till år 2026 ska 28 000 chefer rekryteras till kommuner, landsting/regioner och privata aktörer inom välfärden. Men konkurrensen om cheferna är stor, så det gäller för arbetsgivarna att erbjuda attraktiva villkor.

Flera av de förslag som SKL presenterar, påminner om dem som Vision haft på agendan sedan en tid tillbaka. Det handlar till exempel om att chefer ska ha ett rimligt antal medarbetare, ett administrativt stöd samt kontinuerlig kompetensutveckling.

– Äntligen! Så här nära att få ordning på chefers organisatoriska förutsättningar har det aldrig varit, nu är SKL tydliga. Nu gäller det att arbetsgivarna också börjar agera efter detta, kommenterar Visions ombudsman för chefer, Jonas Karlsson, rapporten.

Likt Vision anser SKL också att chefen inte måste vara verksamhetsexpert. Fokus ska i stället ligga på bland annat inkluderande och coachande förmågor. Det är något som Anne Lindahl, resultatenhetschef och Visions chefsombud i Södertälje kommun, gillar.

– Att få medarbetarna att växa och ta ansvar är viktigt. De förväntningarna bör vara tydliga från arbetsgivaren. Här i Södertälje skulle det kunna visa sig bättre genom att erbjuda chefer ledarskapsutbildningar, säger hon.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Det vill SKL att arbetsgivarna ska göra för cheferna

 • Skapa goda organisatoriska förutsättningar.
 • Ge kontinuerlig kompetensutveckling.
 • Erbjuda nätverk för chefer.
 • Ge cheferna stöd i att coacha medarbetare.
 • Marknadsföra karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.
 • Prova nya talanger! Välj inte alltid den som redan har chefserfarenhet.
 • Lyft fram goda exempel på chefer från underrepresenterade grupper.
 • Erbjud professionellt stöd i personal- och ekonomifrågor och tydliggör de administrativa stöd som finns.

Källa: Ur SKL:s rapport Sveriges viktigaste chefsjobb

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb