×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Karin Lundström, administrativ assistent i Leksands kommun, trivs med sina arbetsuppgifter men söker ändå nytt jobb. Foto: Maria Hansson

    Karin Lundström, administrativ assistent i Leksands kommun, trivs med sina arbetsuppgifter men söker ändå nytt jobb. Foto: Maria Hansson

Sex av tio vill byta jobb

2018-05-29

Tidningen Vision nr 4 2018. Många administratörer vill byta jobb. Det visar en undersökning Tidningen Vision gjort bland förbundets medlemmar. För låg lön och för hög arbetsbelastning är några av orsakerna.

Karin Lundström jobbar som administrativ assistent på två äldreboenden i Leksands kommun. Hon är en av över 1 100 administratörer som svarat på Tidningen Visions undersökning om sin arbetsmiljö.

– Jag trivs bra men skulle vilja utvecklas mer och få upp lönen, säger hon.

Och hon är långt ifrån ensam. 56 procent av de som svarat på undersökningen uppger att de under det senaste året har funderat på att byta jobb. På frågan vad man är mest missnöjd med i jobbet svarar de flesta lönen, arbetsbelastningen, den psykiska arbetsmiljön och otydliga krav.

Karin Lundström tycker om sina arbetsuppgifter. Hon ser bland annat till att det alltid finns personal, sköter löner och hanterar fakturor. Men jobbet är ofta stressigt och det kräver mycket ansvar att ständigt vara spindeln i nätet.

Som administrativ assistent har Karin Lundström visserligen inte det yttersta ansvaret för verksamheten men hon anser att hon har en lika tung arbetsbörda som enhetscheferna. Trots det ligger hennes lön på 27 000 kronor i månaden, många tusenlappar lägre än chefernas. Hon släpar även efter vissa av undersköterskorna på äldreboendena.

– Nu söker jag andra jobb, bland annat som enhetschef. Jag är utbildad personalvetare så jag är kvalificerad.

Administratörerna i undersökningen har också fått svara på vad de tycker är det bästa med jobbet. De allra flesta svarar kollegerna och känslan av att göra nytta. Många anger även arbetsuppgifterna som något positivt med jobbet.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb