×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Snart brakar det igång. Mona Karlström ser fram emot invigning av Nationalmuseum Jamtli, ett samarbete mellan friluftsmuseet och Nationalmuseum.
Foto: Marie Birkl

    Snart brakar det igång. Mona Karlström ser fram emot invigning av Nationalmuseum Jamtli, ett samarbete mellan friluftsmuseet och Nationalmuseum. Foto: Marie Birkl

Rekryterar för Rembrandt

2018-05-29

Tidningen Vision nr 4 2018. I mitten av juni slås portarna upp till Nationalmuseum Jamtli. I premiärutställningen visas Rembrandt, Rubens och annan konst, men det nybyggda museet ska också ha konstpedagogiska program. Mer personal behövs.

– Vi har anställt en konstpedagog och en kommunikatör med pengar från EU:s strukturfonder, men vi kommer också behöva fler museivärdar, säger Christina Wistman, biträdande museichef. 

Jamtli nyanställer och går emot den negativa trend som under lång tid präglat de regionala museerna. Mellan år 2000 och 2015 minskade antalet anställda på museerna med 30 procent. Orsaken är bland annat att anslagen inte ökat i takt med utgifterna, för många har det varit särskilt problematiskt att få finansiering till basverksamheten – förvaltning av samlingarna – jämfört med att få sponsorpengar och projektmedel till utställningar och program.

En ny utredning visar också att museerna påverkats kraftigt av att staten under lång tid inte räknade upp lönebidragen (se artikel sid II).

På Jamtli har personalstyrkan varit ganska oförändrad de senaste åren, ungefär 100 personer plus många säsongsanställda under sommaren. Ett 40-tal av de anställda har lönebidrag.

– Det är många år sedan det var neddragningar. Även om ekonomin varit tuff har ledningen inte velat minska personalen, säger Visions ombud Mona Karlström.

– Och anställda med lönebidrag är en viktig kugge. Det skulle bli en himla skillnad om de tjänsterna försvann, säger hon.               

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb