×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Eleonora Neij (till höger) överväger att byta jobb efter 22 år som tandsköterska eftersom lönen inte räcker sedan hon mist sin man. Nina Rosell (till vänster), fackligt ombud. Foto: Marlin Johansson

    Eleonora Neij (till höger) överväger att byta jobb efter 22 år som tandsköterska eftersom lönen inte räcker sedan hon mist sin man. Nina Rosell (till vänster), fackligt ombud. Foto: Marlin Johansson

Protester mot låga löner

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. Totalt har drygt 410 anställda inom Folktandvården i Region Jönköpings län skrivit på tandsköterskornas upprop för högre löner. Uppropet har skickats till folktandvårdens ledning och till politikerna i regionen.

En av dem som skrivit på är tandsköterskan Lena Bergdahl som jobbar på Odontologiska institutionen i Jönköping. Sedan årsskiftet jobbar hon extra varannan helg inom hemtjänsten för att få ekonomin att gå ihop.

– Jag tycker egentligen att man ska kunna klara sig på en heltidslön, men man gör det man måste, säger hon.

En annan som undertecknat uppropet är Eleonora Neij. Hon arbetar som tandsköterska på Norrahammar Folktandvård, strax utanför Jönköping. I Eleonoras tjänst ingår mycket självständigt arbete med förebyggande tandvård inriktad på barn. Efter 22 år som tandsköterska har hon en lön på 25 400 kronor. En lön som inte förslår sedan hon för ett år sedan blev änka, med två söner som fortfarande bor hemma. I dag lever hon i en ekonomiskt utsatt situation.

– Det innebär mycket stress och press att leva så här, säger hon.

För att lösa situationen letar hon nu efter ett nytt jobb med högre lön. Kanske blir hon butiksbiträde framöver.

– Jag tycker om mitt yrke och trivs på min arbetsplats, det handlar inte om det. Men löneutvecklingen är för dålig, konstaterar hon.

Tandvårdsdirektör Agnetha Bartoll säger att folktandvården de senaste åren satsat på tandsköterskorna och att lönen för nyutexa­minerade höjts för att locka personal. Att det finns tandsköterskor som behöver ha flera jobb och som överväger att byta jobb på grund av lönen kommenterar hon så här:

– Jag kan som tandvårdsdirektör inte ta något ansvar för prisutvecklingen i samhället eller hur folk väljer att leva sina liv. Det ligger utanför mitt uppdrag.               

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tandsköterskeuppropet

  • För fyra år sedan skrev tandsköterskorna i regionen till folktandvårdsledningen och påtalade problem med låga löner för nyutexaminerade tandsköterskor och skral löneutveckling för erfarna tandsköterskor. Men problemet finns fortfarande kvar, anser Visions fackligt förtroendevalda, som tagit initiativ till ett nytt upprop. Snittlönen för en tandsköterska i Region Jönköpings län ligger på 25 598 kronor i månaden år 2017. Det vill säga 450 kronor under rikssnittet, enligt siffror som Tidningen Vision tagit fram.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb