×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Missnöje med lönerna

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. Missnöjet med lönen och löneutvecklingen bland medicinska sekreterare är utbrett, enligt en ny rapport från Vision som bygger på svar från 4 550 yrkesaktiva medicinska sekreterare.

Nästan 60 procent har svarat att de är ganska eller mycket missnöjda med lönen. Maria Hillström, medicinsk sekreterare i Landstinget Dalarna och även fackligt förtroendevald för Vision, är inte förvånad.

– Det känner jag igen, det är något jag hör ofta. Men trots missnöjet hos de medicinska sekreterarna har Vision i Dalarna lyckats procentuellt med satsningar på medicinska sekreterare de senaste två åren.

Medellönen för en medicinsk sekreterare ligger enligt Statistiska centralbyråns uppgifter från 2016 på 25 400 kronor i ­månaden för en heltid. Det kan jämföras med andra, mindre kvinnodominerade yrken som kräver minst lika lång utbildning, som drifttekniker inom värme- och vatten och transportledare där medellönen ligger på 32 500 respektive 34 000 kronor.

Lönen är också den i särklass viktigaste frågan för facket att driva, tycker de medicinska sekreterarna enligt rapporten.

– Vi är jätteengagerade i att få upp lönerna för medicinska sekreterare, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson och fortsätter:

– Det som behöver göras är att se till att löneavtalen följs: man ska få betalt för sin kompetens så att man kan göra en lönekarriär och vi får en lönespridning på arbetsplatserna. Men vi behöver också arbeta med att höja yrkets status, konstaterar hon.

Men trots missnöjet med lönen gillar de flesta medicinska sekreterare sina jobb. Cirka 80 procent svarar att de trivs i hög eller ganska hög grad på arbetet. Det faktorer som gör att de medicinska sekreterarna finner sig väl till rätta på jobbet är kollegerna, arbetsinnehållet och en känsla av att utföra ett meningsfullt arbete.              

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb