×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Långt till fredad zon

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. På en konferens i Genève i juni ska International Labour Organization (ILO), FN:s organ för arbetslivsfrågor, för första gången diskutera en ILO-konvention mot sexuella trakasserier i arbetslivet.

– Det arbetet har varit på väg framåt under flera år, inte minst tack vare det globala fackets arbete. Dessutom har Metoo-rörelsen gjort att dessa frågor har fått lite extra skjuts, säger Mikael Ruukel, internationell sekreterare på Vision.

ILO-konventionen ska antas i två steg och kan – om allt går vägen – klubbas först 2019.

– Det skulle vara en jättesuccé, inte bara för facken, utan också för arbetsgivarna och regeringarna runt om i världen, säger Mikael Ruukel.

De länder som i dag helt saknar lagstiftning på området skulle få ett grundläggande skydd. I till exempel Sverige skulle dagens lagstiftning kunna kompletteras med krav på förebyggande åtgärder och ett mer aktivt arbete.

De svenska facken är enade i kampen och i vintras bedrev världsfacket ITUC en global kampanj med parollen ”Stop gender-based violence at work!”, (Stoppa det könsrelaterade våldet!).

Men vägen framåt är lång och till synes snårig. Om ILO-konventionen ratificeras av ett land förbinder man sig att införliva den i nationell lag. Flera länders regeringar är dock inte beredda att göra det i dagsläget.

– Det kommer bli svårt att få med sig regeringar och arbetsgivare runt om i världen. På många håll ser man tyvärr inte behovet av en bred reglering som omfattar både fysiskt och psykiskt våld och alla former av trakasserier i arbetslivet inklusive sexuella, säger Mikael Ruukel.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Många kvinnor sexuellt trakasserade

  • 45 procent av alla kvinnor har upplevt oönskat sexuellt närmande, fysisk kontakt eller andra former av sexuella trakasserier på jobbet.
  • 35 procent av alla kvinnor över 15 år har upplevt sexuellt eller fysiskt våld – i hemmet, i offentlig miljö eller på jobbet.

Källa: World Health Organisation

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb