×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hur lärde du er robot att göra lönerna?

2018-05-28

Tidningen Vision nr 4 2018. Fem frågor till Gunilla Burström lönekonsult i Skellefteå kommun.

– Roboten Robin är egentligen ett datorprogram. Vi har fått lära den vårt arbete från grunden, varje knapptryckning vi gör. Robin klarar av att göra lönerna när frågor kan besvaras med ett ja eller nej. Till exempel om personen är timanställd eller om den har ett vikariat. Om Robin inte klarar uppgiften läggs den åt sidan, skickar ett mejl till en funktionsbrevlåda och börjar på nästa uppgift.

Hur ser Robins arbetsdag ut?

– Mellan 12 och 17 är det schemaläggning. Robin skannar in personuppgifter ur Excelfiler som den får i sin mejl och lägger in i lönesystemet. Sedan mejlar den tillbaka med ett meddelande: ”Nu är Monikas schema klart, kan du kontrollera”. Efter 18 jobbar Robin med lönerna, än så länge är det bara för timvikarierna.

Hur är det att jobba med Robin?

– Det är jättespännande, för ett halvår sedan visste vi inte ens att sådan här teknik fanns. Vi har hur många idéer som helst som roboten skulle kunna göra i framtiden.

Vad då till exempel?

– Vi gör en massa kontroller, till exempel felmarkeringar på flexstämpling. Robin skulle kunna skicka ett mejl till medarbetaren att det finns poster som måste rättas.

Är ni inte rädda att Robin ska ta över era jobb?

– Nej, jag ser Robin som ett hjälpmedel som ger mig mer tid att arbeta konsulterande, stötta chefer, medarbetare och förbättra rutiner.            

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Gunilla Burström

Yrke: Lönekonsult.
Arbetsplats: Lönecenter, Skellefteå kommun.
Ålder: 55 år.
Familj: Sambo, tre egna barn och fem barnbarn.
Bor: Lägenhet i Skellefteå.
Gör på fritiden: Sjunger, dansar, springer, cyklar och tränar på gymet.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb