×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anna Kristiansson föreningsstrateg i Nacka stadshus Foto: Nacka Kommun

    Anna Kristiansson föreningsstrateg i Nacka stadshus Foto: Nacka Kommun

Är ni extra snälla mot föreningar i Nacka?

2018-05-29

Tidningen Vision nr 4 2018. Fem frågor till Anna Kristiansson föreningsstrateg i Nacka stadshus.

– Jag tar ingen cred för att vi har ett bra föreningsliv, det är föreningarnas förtjänst. Men vi satsar mycket på dem. Till exempel genom utmärkelsen ”Utmärkt förening”.

Och vad är ”Utmärkt förening”?

– Det är en värdegrundsutbildning vi genomför tillsammans med Stockholmsidrotten. Föreningar som har barn- och ungdomsverksamhet får jobba med en konsulent och tar fram handlingsplaner om droger och dopning, skadeförebyggande arbete, medvetet ledarskap med mera. Det är en process som tar ungefär ett år. För oss är det ett sätt att säkerställa att det finns bra verksamheter för barn och unga i kommunen.

Vad är din roll som föreningsstrateg?

– Att få föreningslivet att blomstra. Utmärkt förening är ett sätt. Sedan ska vi försöka bli bättre på att få in barnperspektivet eftersom barn och unga är föreningarnas största målgrupp. Till exempel hade vi förra året föreläsningar riktade till unga ledare.

Och vad händer närmast?

– Snart är det föreningsgalan (23/5 red.anm). Både kultur- och fritidsnämnden delar ut stipendier till årets förening, unga ledare och förebild. Då ska vi fira föreningslivet i Nacka.

Är du själv aktiv i någon förening?

– Nej, jag har nyss flyttat tillbaka till Nacka. Men jag har en son som är med i en parkourförening.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Anna kristiansson

Ålder: 40 år.
Yrke: Föreningsstrateg.
Arbetsplats: Nacka stadshus.
Familj: Man och två barn.
Bor: I Björknäs i Nacka.
Gör på fritiden: Umgås med familj och vänner och åker gärna till Gotland.
Bästa arbetsredskap: Mina kolleger så klart.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb