×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Tummen upp för e-journal

2018-02-21

Tidningen Vision nr 2 2018. De öppna e-journalerna har mottagits positivt, både enligt en ny nationell ­rapport och en enkät från Stockholms läns sjukvårdsområde. Även Visions ledning gör tummen upp.

I dag har alla* regioner och landsting så kallade öppna e-journaler, det vill säga att patienten har möjlighet att gå in och läsa i sin egen journal. Enligt den nya rapporten För säkerhets skull från Myndigheten för vård och omsorgsanalys tycker de flesta patienter att det är bra med öppna e-journaler, under förutsättning att de hanteras korrekt.

Det verkar också som att de farhågor som funnits om att många oroliga patienter skulle höra av sig till vården och därmed stoppa upp de medicinska sekreterarnas arbete inte besannats.

– Det har funnits en rädsla för att vi ska bli nerringda av oroliga patienter som vill ha hjälp med att förstå vad som står i journalen, men så har det inte blivit.

Kanske är det inte så många som går in och läser journalen, eller så klarar de flesta av att ta reda på vad de ord man inte kan betyder, säger Monika Göl, medicinsk sekreterare i Region Skåne och ledamot i Visions förbundsstyrelse.

En enkät som Stockholms läns sjukvårdsområde låtit göra visar också att öppna e-journaler ökat förtroendet för vården och förbättrat samarbetet med patienterna.

Till exempel svarar över 90 procent av patienterna att de ser positivt på journal via nätet och att de förstår vad som står i den. Nästan 80 procent anser att öppna journaler ökat deras förtroende för vården. Majoriteten tror också att samarbetet med vården kommer att förbättras tack vare de öppna journalerna.

*Landstinget Västernorrland är sist ut och kommer i dagarna att dra igång ett försöksprojekt med öppna journaler och planerar att bredinföra detta i slutet av mars. 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb