×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Johanna Jonsson (till höger) och ­Theresé Dossel Holm är två av de 19 studenter som går snabbutbildningen. Foto: Henrik Witt

    Johanna Jonsson (till höger) och ­Theresé Dossel Holm är två av de 19 studenter som går snabbutbildningen. Foto: Henrik Witt

Snabbare väg till jobbet

2018-02-21

Tidningen Vision nr 2 2018. Johanna Jonsson går Region Östergötlands utbildning i journalskrivning. Visions företrädare har varit kritiska mot utbildningen.

Den kontroversiella snabb­utbildningen som Region Östergötland ger i journalskrivning har nu börjat. Visions företrädare har är kritiska till utbildningen och hävdar att den skapar rivalitet i yrkesgruppen. Tanken med den är att lösa bristen på läkarsekreterare och vårdadministratörer.

Johanna Jonsson, som i dag arbetar som skriv- och TSS-tolk (vilket tidigare kallades vuxendövtolk) i Region Östergötland, är en av dem som går utbildninge, som pågår mellan november 2017 och juni 2018.

Hon känner till att snabbutbildningen är omdiskuterad i läkarsekreterar- och vårdadministratörs­leden.

– Självklart förstår jag att den är det. Jag tycker också att det är bra att det blir en debatt om det här, att man inte bara godtar allt rätt av. Det visar att man månar om sitt yrke, säger hon.

Däremot tycker hon inte att det hon främst lär sig på utbildningen – att skriva journaler – går att jämföra med det en vårdadministratör gör.

– Den yrkestiteln är så mycket bredare, de gör ju så många fler saker, säger hon.

Själv har hon dock inget behov alls av att få en ny titel efter att hon gått utbildningen.

– Jag ser det bara som att jag får en ny kompetens. En kompetens som utvecklar mig, som gör mig mer flexibel i mina arbetsuppgifter och som jag så klart hoppas på något sätt ska påverka min lön, säger hon.

I framtiden hoppas Johanna Jonsson kunna kombinera tolkyrket med att skriva journaler i de perioder då det är lugnare med tolkningen.     

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb