×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Inger Blückert ­hjälper Ashraf Saleh och Khadiya Abdelnain att skriva in sina barn i skolan. Foto: Alexander Von Sydow

    Inger Blückert ­hjälper Ashraf Saleh och Khadiya Abdelnain att skriva in sina barn i skolan. Foto: Alexander Von Sydow

Proffs möter nyanlända

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018. Nästan varannan medlem i Vision upplever att de har förutsättningar att göra ett professionellt arbete för att möta behoven hos människor som flytt till Sverige de senaste åren. Och drygt fyra av tio tycker att flyktingsituationen har lett till positiva förändringar i jobbet. Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Vision.

Samtidigt har många medlemmar fått nya arbetsuppgifter utan att få den kompetensutveckling de behöver. Vision anser därför att arbetsgivarna bör göra en systematisk inventering av kunskapsbehovet hos medarbetarna.

Örebro kommun har nyss startat något liknande. En arbetsgrupp från olika förvaltningar har fått identifiera vilka behov personal som möter nyanlända har, och nu anordnar arbetsgivaren en EU-finansierad utbildning om integration till 978 anställda inom fyra olika förvaltningar.

– Vi behöver bli bättre på att ta tillvara vår kompetens genom att öka vårt interna samarbete. Det ger ökad kunskap om andra verksamheter som också arbetar med nyanlända och om vart man kan vända sig i olika frågor, säger Susanna Eriksson, projektledare för satsningen som pågår till och med 2019.

Inger Blückert är kommunvägledare i Örebro, och hennes arbetsuppgifter har likt många andra Visionmedlemmars förändrats i samband med flyktingsituationen.

– När jag började för fyra år sedan varvade jag mina arbetsuppgifter mellan att dels stå i receptionen och möta besökare fysiskt, dels hålla på med telefoni. Numera pratar många besökare andra språk än de jag behärskar, så nu är jag i receptionen bara en halvtimme per vecka.

Tråkigt, tycker Inger Blückert. Men hon har stora förhoppningar på utbildningen.

– Med fördjupad förståelse och kunskap om olika länder tror jag att jag kan göra ett bättre jobb i receptionen, och hoppas få mer tid där. Att möta folk är ju det som är spännande.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb