×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Ingrid Zackrisson är glad för att få tillbaka sina pensionspengar. ”Det är bra att gick fort, men det är ju valår...”, säger hon. Foto: Jonas Forsberg

    Ingrid Zackrisson är glad för att få tillbaka sina pensionspengar. ”Det är bra att gick fort, men det är ju valår...”, säger hon. Foto: Jonas Forsberg

Pensionssmäll uteblev

2018-02-20

Tidningen Vision nr 2 2018. Den väntade sänkningen av tjänstepensionen för tusentals pensionärer blir inte av. Bakgrunden är kollektivavtalet PA-KLs konstruktion.

PA-KL är det pensionsavtal som bland annat Vision tecknade på 80-talet och som gäller anställda i kommuner, landsting/regioner och Svenska kyrkan, födda 1937 eller tidigare. När de fick sitt pensionsbesked nyligen fick de en chock. Många förlorade upp till 800 kronor eller mer i månaden.

Det blåste upp en folkstorm i media och bland pensionärerna. Det gav resultat.

– Samma dag som vi lämnade in vår förhandlingsframställan via OFR, meddelade SKL (Sveriges kommuner och landsting) att de gick med på våra krav, berättar Sari Wonsell pensionsansvarig på Vision.

Vilka krav ställde ni?

– Att genom en temporär lösning utbetala 2017 års nivå för hela 2018. Dessutom krävde vi en långsiktig lösning från 2019 för att nå en stabilitet och jämnare utbetalning. En sådan lösning ska presenteras sista juni.

Den här överenskommelsen gäller de som varit anställda i kommuner och landsting/regionen. För anställda i Svenska kyrkan finns ännu ingen överenskommelse.

– Vi har lyft frågan med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och jobbar för att hitta en lösning där också, berättar Sari Wonsell.

Ingrid Zackrisson i Örnsköldsvik, pensionär sedan 2000, är lättad.

– Det var ju jättebra att det blev en lösning. För mig ”försvann” drygt 400 kronor i månaden. Det är mat i en vecka för en ensamstående pensionär.

Hon tycker informationen har varit dålig.

– Det var väldigt oklart i beskedet varför jag skulle förlora de här pengarna. Jag trodde det hade något att göra med att jag fyllde 80 i fjol. Man tror ju att arbetsgivarna har betalat in till pensionen så det ska räcka.              

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Rättelse

  •  I förra numret skrev vi om bostadstillägg för pensionärer och uppgav felaktigt att det är Försäkringskassan har hand om det. Det är Pensionsmyndigheten som ska kontaktas.
  • Har du frågor? Kontakta ditt pensionsbolag: KPA, Skandia eller Kyrkans pensionskassa.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb