×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Det är klart att det är bra med en satsning på oss administratörer”, säger ekonomiadministratören Ida Bergström, som har jobbat i Malå kommun i drygt ett år. Foto: Paulina Holmgren

    ”Det är klart att det är bra med en satsning på oss administratörer”, säger ekonomiadministratören Ida Bergström, som har jobbat i Malå kommun i drygt ett år. Foto: Paulina Holmgren

Ovanlig satsning i Malå

2018-02-21

Tidningen Vision nr 2 2018. Att kommuner gör riktade lönesatsningar för att höja administratörernas löner verkar vara mycket ovanligt. En av de få som gjorde det under förra året var Malå.

Alla administratörer som jobbar med ekonomi, löner och övergripande verksamhet fick 500 kronor extra utöver pengarna i den vanliga lönerevisionen. Totalt handlar det om 10 personer.

– Vi gjorde en omvärldsanalys och såg att de här grupperna behövde lyftas. Vi upptäckte att de hade lägre löner än kollegerna i andra kommuner i Västerbotten, säger personalchefen Lars Ekberg.

Tidningen Visions lönestatistik bekräftar att Malås löner ligger lägre än många andra kommuner. Rikssnittet för administratörer inom ekonomi ligger på 28 500 kronor i månaden medan snittet i Malås för den yrkesgruppen är knappt 26 200 kronor.

Med ökningen fick administratörerna i Malå löneökningar på i snitt 4,4 procent. Det kan jämföras med löneökningen för alla anställda i kommunen som blev 3,1 procent.

Löneadministratören Annica Höglund har jobbat i kommunen i 30 år och kan inte komma ihåg att det varit några särskilda satsningar på hennes yrkesgrupp tidigare.

– Det var såklart välkommet, vi har släpat efter i många år. Men man vill ju gärna ha mer förstås, säger hon.

Personalchefen Lars Ekberg kan i nuläget inte säga om det kommer fler satsningar på administratörerna.

– Vi håller på att analysera det här nu men vi har inget färdigt ännu, säger han. 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb